Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Tauki', 1.
  • Prezentācija 'Tauki', 2.
  • Prezentācija 'Tauki', 3.
  • Prezentācija 'Tauki', 4.
  • Prezentācija 'Tauki', 5.
  • Prezentācija 'Tauki', 6.
  • Prezentācija 'Tauki', 7.
  • Prezentācija 'Tauki', 8.
  • Prezentācija 'Tauki', 9.
  • Prezentācija 'Tauki', 10.
  • Prezentācija 'Tauki', 11.
  • Prezentācija 'Tauki', 12.
  • Prezentācija 'Tauki', 13.
  • Prezentācija 'Tauki', 14.
Darba fragmentsAizvērt

Fizikālās īpašības
Nešķīst ūdenī (polāros šķīdinātājos), veido maisījumu – emulsiju.
Labi šķīst nepolāros šķīdinātājos – benzīnā, benzolā, toluolā un citos.
Kušanas temperatūras ir zemākas par 100°C.
Kušanas temperatūra atkarīga no tauku sastāvā esošo taukskābju nepiesātinātības.
Dzīvnieku taukiem ir cieta konsistence, kušanas t virs 37°, jo tajos pārsvarā ir piesātinātās taukskābes.
Dzīvnieku tauki satur ar taukiem līdzīgas un tajos šķīstošas vielas — fosfatīdus, sterīnus, karotīnus.
Augu eļļas, kurās pārsvarā ir nepiesātinātās taukskābes, ir šķidras, to kušanas t zem 37°.
Augu eļļās ietilpst ar vaski, fosfatīdi un vielas, kas piešķir eļļām krāsu, garšu un smaržu (tauku sastāvu un enerģētisko vērtību).…

Autora komentārsAtvērt
Atlants