Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Bioloģiskie un ekoloģiskie pārtikas produkti', 1.
  • Referāts 'Bioloģiskie un ekoloģiskie pārtikas produkti', 2.
  • Referāts 'Bioloģiskie un ekoloģiskie pārtikas produkti', 3.
  • Referāts 'Bioloģiskie un ekoloģiskie pārtikas produkti', 4.
  • Referāts 'Bioloģiskie un ekoloģiskie pārtikas produkti', 5.
  • Referāts 'Bioloģiskie un ekoloģiskie pārtikas produkti', 6.
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās bioloģisko lauksaimniecību pieņemts uzskatīt par kaut ko modernu vai avangardisku, bet parasto (ķīmisko) – par tradicionālu. Tomēr, ja aizdomājamies, šīm «tradīcijām» ir visai īsas un mazattīstītas saknītes, jo tradicionāli cilvēki gadu tūkstošiem ir audzējuši pārtiku bez ķimikāliju lietošanas. Vides piesārņojums ietekme mūsu veselību, kā arī ekosistēmu, taču to atzīt nav izdevīgi ne mūsdienu ķimikāliju ražotājiem, ne izplatītājiem, ne pārtikas produktu lieltirgotājiem, ne arī valdībām... Tomēr cilvēkiem paliek brīvība pašiem izvēlēties to labāko un tādējādi atbalstīt tīras upes, bagātīgu dabu, savu un savu bērnu veselību.
Lielākā daļa pārtikas produktu, ko mēs ēdam, ir ražoti ar mūsdienu lauksaimniecības metodēm, un tās lielā mērā ir atkarīgas no ķīmiskajām vielām. Lai gan tās izmanto konkrētu kaitēkļu, slimību vai nezāļu iznīcināšanai, šīs ķīmiskās vielas rada daudz plašākas problēmas. Tās izjauc augsnes dabisko līdzsvaru un iznīcina dzīvo dabu, to atliekas paliek pārtikas produktos, kurus mēs lietojam. Tomēr šādas lauksaimniecības metodes ir plaši akceptētas. Cilvēkiem ir tiesības rūpēties par sevi un būt informētiem par to, kā pārtikas produkti tiek ražoti un kāda ir to ietekme uz veselību.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants