Sviestu kūla lielās, seklās, grebtās koka bļodās, bet ceptu vai vārītu gaļu pasniedza koka muldiņās.
Dzērienus smēla un dzēra ar grebtiem koka kausiem. Ēda no koka un māla traukiem
Uzturs
Iedzīvotāju pārtika bija daudzpusīga.
Galveno uztura bāzi veidoja graudaugu kultūras.
Uzturā lietoja arī prosu, pupas un zirņus.
No sējas idras, kaņepēm un linsēklām spieda eļļu.
Audzēja rāceņus, izmantoja arī meža un lauka augus, piemēram, lazdu riekstus, sēnes un ogas, augu lapas.
Uzturā lietoja arī piena produktus, bet diezgan maz, jo govis bija mazas un deva maz piena.
Liellopus izmantoja kā gaļas dzīvniekus.
Vienīgā pārtikā lietotā saldviela tolaik bija medus.
Ēda zirga gaļu, bet izplatoties kristīgajai ticībai, baznīca zirga gaļas lietošanu aizliedza.
Ieroči
Lībieši izmantoja:
šaurasmens cirvjus
zobenus (85 cm gari)
T un Z tipa zobenus
šķēpus
vāles
metamos šķēpus
lokus un bultas
…