Vērtējums:
Publicēts: 05.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Ķirši', 1.
  • Konspekts 'Ķirši', 2.
  • Konspekts 'Ķirši', 3.
  • Konspekts 'Ķirši', 4.
  • Konspekts 'Ķirši', 5.
  • Konspekts 'Ķirši', 6.
  • Konspekts 'Ķirši', 7.
  • Konspekts 'Ķirši', 8.
  • Konspekts 'Ķirši', 9.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Botāniskās īpašības    4
2.  Izmantošana    4
3.  Stādīšana    4
4.  Šķirnes    5
5.  Slimības    5
6.  Kopšana    6
7.  Mēslošana    6
8.  Apzāģēšana    6
9.  Kaitēkļi    7
  Secinājumi    8
  Izmantotā literatūra    9
Darba fragmentsAizvērt

Secinājums
Ķirši (Cerasus) ir plūmju ģints (Prunus) apakšģints koki vai krūmi. Ķiršos ir 19 reizes vairāk betakarotīna nekā zemenēs un mellenēs, un tie satur glikozi un fruktozi, C, B1, PP vitamīnu, karotīnu, folijskābi, organiskās skābes, varu, kāliju, dzelzi, pektīnus. Ķiršus var audzēt kā koku vai krūmu. Smidzināšanu ar minerālmēslu šķīdumu var atkārtot līdz pat lapu nobirei ik pēc 10–14 dienām. Ķiršus un plūmes apzāģē mazākā mērā, galvenokārt izgriež tikai sausos un bojātos zarus.

Autora komentārsAtvērt
Atlants