Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Skolēnu iecienītākie atspirdzinošie dzērieni', 1.
  • Referāts 'Skolēnu iecienītākie atspirdzinošie dzērieni', 2.
  • Referāts 'Skolēnu iecienītākie atspirdzinošie dzērieni', 3.
  • Referāts 'Skolēnu iecienītākie atspirdzinošie dzērieni', 4.
  • Referāts 'Skolēnu iecienītākie atspirdzinošie dzērieni', 5.
  • Referāts 'Skolēnu iecienītākie atspirdzinošie dzērieni', 6.
  • Referāts 'Skolēnu iecienītākie atspirdzinošie dzērieni', 7.
  • Referāts 'Skolēnu iecienītākie atspirdzinošie dzērieni', 8.
  • Referāts 'Skolēnu iecienītākie atspirdzinošie dzērieni', 9.
  • Referāts 'Skolēnu iecienītākie atspirdzinošie dzērieni', 10.
  • Referāts 'Skolēnu iecienītākie atspirdzinošie dzērieni', 11.
  • Referāts 'Skolēnu iecienītākie atspirdzinošie dzērieni', 12.
  • Referāts 'Skolēnu iecienītākie atspirdzinošie dzērieni', 13.
  • Referāts 'Skolēnu iecienītākie atspirdzinošie dzērieni', 14.
  • Referāts 'Skolēnu iecienītākie atspirdzinošie dzērieni', 15.
  • Referāts 'Skolēnu iecienītākie atspirdzinošie dzērieni', 16.
  • Referāts 'Skolēnu iecienītākie atspirdzinošie dzērieni', 17.
  • Referāts 'Skolēnu iecienītākie atspirdzinošie dzērieni', 18.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Literatūras apskats    4
1.1.  Atspirdzinošo dzērienu sastāvs    4
1.2.  Atspirdzinošo dzērienu ietekme uz organismu    6
1.3.  Vitamīnu trūkums    8
2.  Metodika un materiāls    10
3.  Iegūto datu analīze    12
  Secinājumi    17
  Literatūras saraksts    18
Darba fragmentsAizvērt

Bezalkoholiskie dzērieni ir atspirdzinoši, piesātināti ar oglekļa dioksīdu. To sastāvā ir dažādi ekstrakti, citronskābe, cukurs, aromātiskas esences, sīrupi, augļu un ogu sulas, krāsvielas utt. Tonizējoši dzērieni (ar gāzi) remdē slāpes, iedarbojas uzmundrinoši un noder pret miegainību. Tie dod papildus enerģiju cilvēka organismam.
Visi gāzētie, saldinātie un enerģētiskie dzērieni satur konservantus, krāsvielas un cukuru. Pamatā tie ir paskābināti. Daudzi bezalkoholiskie dzērieni satur atšķaidītu fosforskābi. Gāzētajos dzērienos burbuļus rada fosforskābe un ogļskābā gāze. Fosfors – tā ir sastāvdaļa, kas kolas veida dzērieniem palīdz piešķirt raksturīgo skābeno garšu.
Reizēm uz etiķetes skābes nosaukuma vietā ir rakstīts pārtikas piedevas ciparu kods, no kuriem dažus pārtikas ražošanā izmantot ir aizliegts. Tie ir – E121, E123, E240, E954a.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants