Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Graudaugu raksturojums', 1.
  • Referāts 'Graudaugu raksturojums', 2.
  • Referāts 'Graudaugu raksturojums', 3.
  • Referāts 'Graudaugu raksturojums', 4.
  • Referāts 'Graudaugu raksturojums', 5.
  • Referāts 'Graudaugu raksturojums', 6.
  • Referāts 'Graudaugu raksturojums', 7.
  • Referāts 'Graudaugu raksturojums', 8.
  • Referāts 'Graudaugu raksturojums', 9.
  • Referāts 'Graudaugu raksturojums', 10.
  • Referāts 'Graudaugu raksturojums', 11.
  • Referāts 'Graudaugu raksturojums', 12.
  • Referāts 'Graudaugu raksturojums', 13.
  • Referāts 'Graudaugu raksturojums', 14.
  • Referāts 'Graudaugu raksturojums', 15.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Graudu augšana un attīstība    3
  Dīgšanas fāze (00.- 19. etaps)    3
  Cerošanās fāze. (20. – 29.etaps)    4
  Stiebrošanas fāze (30. – 49. etaps)    5
  Plaukšanas fāze. (50. – 59. etaps)    7
  Ziedēšanas fāze (60. – 69. etaps)    7
  Piengatavības fāze (70. – 79. etaps)    7
  Dzeltengatavības jeb vaskgatavības fāze (80. – 89. etaps)    8
  Nogatavošanās fāzes (90. – 99. etaps)    8
  Nozīmīgākie labību attīstības etapi attēlos    9
2.  Graudu ražas un kvalitātes sakarības    10
  Kvalitātes rādītāji    10
  Graudu mitrums    11
  Graudu tilpummasa    12
  Olbaltuvielas    12
  Sedimentācijas vērtība (SV) jeb Zeleny indekss    12
  Lipeklis    13
  Graudu kvalitātes uzlabošana    14
  Secinājumi    16
  Izmantotā literatūra    17
Darba fragmentsAizvērt

Graudaugi ir dažādi kultūraugi - rudzi, kvieši, kukurūza, griķi, prosa, rīsi. No graudiem gatavo dažādus putraimus, miltus, no tiem savukārt - maizi, makaronus un citus izstrādājumus. Graudaugi satur dažādus vitamīnus (vairāk B grupas), šķiedrvielas un minerālvielas.
Graudaugu vispārīgs raksturojums.
Labības ir graudzāļu dzimtas kultūraugi, kurus izmanto graudu ieguvei. Visas labības iedala divās grupās:
1.grupas labības – rudzi, kvieši, mieži, auzas, tritikāle;
2.grupas labības - rīss, kukurūza, prosa, sorgo.
Mērenā klimata joslā audzē galvenokārt pirmās grupas jeb īstās labības. Tās var būt kā ziemāji, tā arī vasarāji. Latvijā atbilstoši klimatiskajiem apstākļiem pamatā audzē ziemas rudzus, ziemas un vasaras kviešus un tritikāli, vasaras auzas un nelielās platībās arī ziemas miežus. Otrās grupas labībām ir tikai vasarāju formas, tās audzē pārsvarā siltāka klimata joslās. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants