Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 1.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 2.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 3.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 4.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 5.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 6.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 7.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 8.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 9.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 10.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 11.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 12.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 13.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 14.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 15.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 16.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 17.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 18.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 19.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 20.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 21.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 22.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 23.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 24.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 25.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 26.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 27.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 28.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 29.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 30.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 31.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 32.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 33.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 34.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 35.
Darba fragmentsAizvērt

Olbaltumvielu fizikālās īpašības

Olbaltumvielu ķīmiskās īpašības
Olbaltumvielām raksturīga hidrolīzes reakcija – ir pretēji olbaltumvielu veidošanās reakcijai. Hidrolīzes process notiek gremošanas traktā

Hidrolīzes reakcijas shēma:

2. Denaturācijas reakcija
Olbaltumvielu denaturācija ir process, kurā dažādu faktoru iedarbībā olbaltumvielas zaudē savu raksturīgo uzbūvi un īpašības.

Denaturācijas faktori

Olbaltumvielu krāsu reakcijas

Olbaltumvielu funkcijas

Autora komentārsAtvērt
Atlants