Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Dabīgās un mākslīgās krāsvielas', 1.
  • Prezentācija 'Dabīgās un mākslīgās krāsvielas', 2.
  • Prezentācija 'Dabīgās un mākslīgās krāsvielas', 3.
  • Prezentācija 'Dabīgās un mākslīgās krāsvielas', 4.
  • Prezentācija 'Dabīgās un mākslīgās krāsvielas', 5.
  • Prezentācija 'Dabīgās un mākslīgās krāsvielas', 6.
  • Prezentācija 'Dabīgās un mākslīgās krāsvielas', 7.
  • Prezentācija 'Dabīgās un mākslīgās krāsvielas', 8.
  • Prezentācija 'Dabīgās un mākslīgās krāsvielas', 9.
  • Prezentācija 'Dabīgās un mākslīgās krāsvielas', 10.
Darba fragmentsAizvērt

Dabīgās krāsvielas pārtikā
Dabīgo pārtikas krāsvielu pielietošana var uzlabot produkta kvalitāti kā arī pievērst lielāku pircēju uzmanību. “Chr Hansen” ir pasaulē lielākais dabīgo krāsvielu ražotājs.
Krāsvielu pielietojums ir atkarīgs no tās izmaiņām sezonas (piens) vai arī pārstrādes procesa (dārzeņi) rezultātā, un protams, lai veidotu plašu sortimentu (konfektes, limonādes). Ar šīm krāsvielām pārtikas produktos var iegūt jebkuru toni, pēc ražotāja vēlmes.

Beta - carotene
Krāsu iegūst ekstrakcijas ceļā no burkāniem vai aļģēm. Šīs krāsas pielietojums ir visplašākais, ieskaitot konditorejas, dzērienu un citu produktu ražošanu.
Paprika oleoresin / pulverveida paprika
Paprika ir plaši pazīstama kā oranžīgas krāsas garšviela, kura iegūta ekstrakcijas ceļā. Papriku var pielietot dažādos pārtikas produktos, piemēram, kečupu, tomātu mērču, zupu, desu un zivju izstrādājumiem.

Atlants