Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Banketu organizēšana', 1.
  • Konspekts 'Banketu organizēšana', 2.
  • Konspekts 'Banketu organizēšana', 3.
  • Konspekts 'Banketu organizēšana', 4.
  • Konspekts 'Banketu organizēšana', 5.
Darba fragmentsAizvērt

Svarīgi paredzēt kā notiks apkalpošana – pilna , daļēja; vai būs nepieciešami krēsli, galdi. Noteikti jaņem vra zāles platība, konfigurācija, viesu skaits,durvju izvietojums, logu izvietojums – galdus var likt dažādos veidos (skat.zīm.) Pie galda izvietošanas janem vēra , ka neviens viesis , kurš sēz pie cita galda nedrīkst atrasties ar muguru pret saimnieku vai galda viesi. Galda vietu iezīmē ar vizītkartēm (70 – 80 cm). Pie sienām, sturos, pie kolonnām var būt papildus galdi vai servanti – tajos papildus trauki, galda piederumi, salvetes, garšvielu trauciņi. Šinī gadijumā servantā var arī atrasties alkoholiskie dzērieni. Galdi nedrīkst aizsegt ieejas durvis zālē ; pie sienam ne tuvāk par 1,5 m. Galdu attālums vienam no otra 1,5 m.. Tāpat zālē jābūt arī papildus krēsliem – vecākiem cilvēkiem.
Galdauti, galda veļa – labakie ir no damasta, izguldināti; 20 cm no galda malas uz leju. Veļai jāatbilst interjeram, traukiem, svinību veidam un tematikai. Galdauta izmēram jāatbilst galdam. Ja galdauts ir garāks, tad stūrus var nostiprināt. Pie uzklāšanas goda viesiem ar vienpusēju servēšanu galdautam uz uz zāles pusi jābūt 10 – 15 cm no grīdas.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants