Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Augļkopība', 1.
  • Referāts 'Augļkopība', 2.
  • Referāts 'Augļkopība', 3.
  • Referāts 'Augļkopība', 4.
  • Referāts 'Augļkopība', 5.
  • Referāts 'Augļkopība', 6.
  • Referāts 'Augļkopība', 7.
  • Referāts 'Augļkopība', 8.
  • Referāts 'Augļkopība', 9.
  • Referāts 'Augļkopība', 10.
  • Referāts 'Augļkopība', 11.
  • Referāts 'Augļkopība', 12.
  • Referāts 'Augļkopība', 13.
  • Referāts 'Augļkopība', 14.
  • Referāts 'Augļkopība', 15.
  • Referāts 'Augļkopība', 16.
  • Referāts 'Augļkopība', 17.
  • Referāts 'Augļkopība', 18.
  • Referāts 'Augļkopība', 19.
  • Referāts 'Augļkopība', 20.
Darba fragmentsAizvērt

Augļi un ogas ir viens no cilvēku uztura galvenajiem vitamīnu un citu
bioloģiski aktīvo, vielu avotiem. Āboliem ir vērtīgs ķīmiskais sastāvs.Latvijas
ābeļu augļi satur 8,6-15,6% šķīstošās sausnas, 5,0-12,8% cukuru ( pārsvarā
fruktozes ), 0,18-1,41% skābju (pārsvarā ābolskābes), daudz - 0,08-1,16%
pektīnvielu, 3,6- 48,6 mg / 100g C vitamīna, 80,4- 89,6% ūdens, no
mikroelementiem svarīgākie ir kālijs un dzelzs.
Augļi satur cukurus,olbaltumvielas, taukvielas, organiskās skābes,vitamīnus,
minerālvielas, kas nepieciešami cilvēka organismam.Gatavos augļos cukuri ir
glikozes, fruktozes, un saharozes veidā. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants