Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - kafija', 1.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - kafija', 2.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - kafija', 3.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - kafija', 4.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - kafija', 5.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - kafija', 6.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - kafija', 7.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - kafija', 8.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - kafija', 9.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - kafija', 10.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - kafija', 11.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - kafija', 12.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Kafija ir karsts dzēriens, kas tiek gatavots no grauzdētām kafijkoku sēklām un kafijas pupiņām. Tai ir maza uzturvērtība, un tā satur daudz minerālvielu, tāpēc kafiju ieteicams izmantot, ievērojot diētu.
Galvenās kafijas uzturvielas ir kofeīns un kafeols, kas kafijas patērētājam rada vēlmi lietot šo produktu regulāri jeb izraisa atkarību. Liela kofeīna deva uz cilvēka organismu var iedarboties nomācoši. Tomēr kofeīnam piemīt arī pozitīva ietekme uz galvas smadzenēm – tas stimulē fizisko aktivitāti, paaugstina garīgā darba spējas, kā arī saīsina reakcijas laiku. Kafija spēj normalizēt pazeminātu asinsspiedienu un noderēt kā urīndzenošs līdzeklis.
Kafija tiek realizēta vairākos veidos: grauzdētas kafijas pupiņas, malta pupiņu kafija, maltā kafija ar cigoriņiem, šķīstošā kafija, jēlkafija, kafija bez kofeīna, unkafijas dzērieni.
Kafijas pupiņu kvalitāti vērtē pēc to lieluma, viendabīguma un krāsas.
Tirdzniecībā ir divas galvenās kafijas šķirnes – Arābika un Robusta. Arābikai ir vislabākais aromāts un garša, savukārt Robustai ir mazāks kofeīna saturs un to izmanto galvenokārt šķīstošo kafiju gatavošanā.
Kafija viegli piesaista apkārt esošos aromātus un diemžēl arī daždas smaržas un smakas. Ja grauzdētas kafijas pupiņas netiek pareizi glabātas, tās uzreiz sāk zaudēt savu aromātu un to pilnīgi pazaudē gandrīz divu nedēļu laikā. Iesiņojot kafiju tad, kad tā ir vēl silta, tikko grauzdēta, kafija saglabājas svaiga līdz sešiem mēnešiem.
Lai produktu varētu pārdot, to vispirms ir nepieciešams noformēt pēc marķēšanas pamatprincipiem, lai piesaistītu pircējus un ļautu tiem iepazīties ar svarīgāko informāciju par šo produktu.
Latvijā viena no pārdotākajām šķīstojājām kafijām ir klasiskā šķīstošā dabīgā kafija „Liepāja”, kas tiek izgatavota no labākajām Arābikas un Robustas šķirnes kafijas pupiņām.
„Liepājas” kafijas marķējums atbilst prasībām.


Autora komentārsAtvērt
Atlants