Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 1.
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 2.
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 3.
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 4.
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 5.
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 6.
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 7.
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 8.
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 9.
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 10.
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 11.
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 12.
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 13.
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 14.
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 15.
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 16.
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 17.
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 18.
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 19.
  • Prakses atskaite 'Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums', 20.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri – higiēniskais novērtējums    4
1.  Uzņēmuma plānojums un iekārtojums    4
2.  Ūdens apgāde    7
3.  Mazgāšanas un dezinfekcijas iekārtas    8
4.  Apgaismojums    9
5.  Ventilācija    10
6.  Ģērbtuve un tualetes    11
7.  Roku mazgāšanas iekārtas uzņēmuma zonās, kur strādā ar pārtiku    12
8.  Iekārtas un darbarīki – materiāli un konstrukcijas ar higiēnas nodrošināšanas iespējām    13
9.  Ražošanas higiēnas prasības    14
10.  Personāla higiēna    15
11.  Pārtikas nekaitīguma nodrošinājums    16
12.  Pārtikas atkritumi    17
  Secinājumi un priekšlikumi    18
  Izmantotā literatūra    19
Darba fragmentsAizvērt

1. Uzņēmuma plānojums un iekārtojums:
● Higiēnas faktori:
- Uzņēmums atrašanās vieta - xxx pagasts, xxx rajons „xxx”. Tuvākās ēkas no dzīvojamās ēkas, kurā atrodas virtuve, atrodas 40m attālumā. Kokapstrādes darbnīca atrodas vienā augstumā ar dzīvojamo ēku un kokapstrādes iekārtas atrodas ēkas pirmajā stāvā. Darbojas skaidu nosūkšanas iekārta, kas novērš putekļu izplatīšanos telpā un ārpus tās. Ūdens artēziskais urbums atrodas 35m attālumā no dzīvojamās ēkas, noslēgtā telpā. Lauksaimniecības dzīvnieku novietne (kūts), atrodas 40m attālumā no dzīvojamās ēkas un atrodas divus metrus zemāk par dzīvojamo ēku ar dzīvnieku kustību dzīvojamai ēkai pretējā virzienā. Viesu nams atrodas 200m attālumā no dzīvojamās ēkas. Blakus uzņēmumam neatrodas rūpnīcas, kas varētu apdraudēt pārtikas drošību. Uzņēmuma apkārtne ir labiekārtota un sakopta, ka prieks skatīties uz dabu un apkārtni, kas pieder uzņēmumam. Ja pagalms tiek sakārtots uzņēmumam, tas rada higiēnisku vidi uzņēmumam.
- Ceļš cauri pagalmam uz viesu namu ir ar grants segumu, pagalms ar oļu segumu, un taciņa no dzīvojamās ēkas uz viesu namu no granītu blokiem (klucīši). Lielāko daļu teritoriju veido mauriņš. Pie dzīvojamās ēkas atrodas vecu koku parks. Saimnieciskā daļa ir norobežota ar sētu (žogs). Uzņēmumā ir vietējā kanalizācija ar nosēdakām. Vietējā ūdens apgāde no artēziskā urbuma ar spiedkatlu. Siltā ūdens apgāde ar boileru, kurš darbojas ar elektroenerģiju vai no apkures katla.

● Ēka un iekārtas:
- Pusotra stāva ēka, daļēji uz veciem pamatiem.

Autora komentārsAtvērt
Atlants