Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.11.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
  • Prezentācija 'Kustības "Slow Food" attīstība Latvijā', 1.
  • Prezentācija 'Kustības "Slow Food" attīstība Latvijā', 2.
  • Prezentācija 'Kustības "Slow Food" attīstība Latvijā', 3.
  • Prezentācija 'Kustības "Slow Food" attīstība Latvijā', 4.
  • Prezentācija 'Kustības "Slow Food" attīstība Latvijā', 5.
  • Prezentācija 'Kustības "Slow Food" attīstība Latvijā', 6.
  • Prezentācija 'Kustības "Slow Food" attīstība Latvijā', 7.
  • Prezentācija 'Kustības "Slow Food" attīstība Latvijā', 8.
  • Prezentācija 'Kustības "Slow Food" attīstība Latvijā', 9.
  • Prezentācija 'Kustības "Slow Food" attīstība Latvijā', 10.
  • Prezentācija 'Kustības "Slow Food" attīstība Latvijā', 11.
  • Prezentācija 'Kustības "Slow Food" attīstība Latvijā', 12.
  • Prezentācija 'Kustības "Slow Food" attīstība Latvijā', 13.
  • Prezentācija 'Kustības "Slow Food" attīstība Latvijā', 14.
Darba fragmentsAizvērt

Bioloģisko produktu ražotāji un slow food atbalstītāji
Vīndarītava, “Ledus vīni” ;
Rafa kaņepes ;
“Latvju sēta” – paipalu olas;
Saimniecība “Vībotnes” – dažādi dārzeņi un augļi;
Saimniecība “Sili” – dažādi sieri;
Svētes maize ;
ANNAS hotel – muiža, kurā pasniedz ēdienus no Latvijā audzētiem produktiem;
+ saimniecības: “Sidrabjērs”, “Laukgaļi”, “Šmiti”, “Lejas augstāri”, “Kraujas”, “Virši”, “Ziedkalni”.

Attīstības iespējas
varētu pienākt laiks, kad visi Latvijas iedzīvotāji varēs atļauties bioloģiski audzētu pārtiku;
pastāv iespēja pašiem savā valstī saražot dabīgu pārtiku;
98% no Latvijā izaudzētā bioloģiskā jaunlopa gaļas tiek eksportēta;
veids, kā varam „saglābt” produktus, kas sāk pazust, ir vairāk viņus pieprasīt;
„Slow food” pamatprincips - zemnieks, ražotājs un amatnieks pats pārdod savu preci un uztur tiešu kontaktu ar patērētāju.

KO darīt, lai palīdzētu attīstīties ?
Pirkt tikai Latvijā audzētus produktus;
Ikdiena lietot tikai ekoloģisku zemnieku pārtiku, izvairoties no ģenētiski modificētās;
Jāsaglabā, jāuztur un jāveicina tālāku attīstību tam, ko dod Latvijā audzēti produkti;
Jānodrošina tiešā piegāde no zemnieka līdz patērētājam.


Atlants