Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.11.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
  • Referāts 'C vitamīns un cilvēka veselība', 1.
  • Referāts 'C vitamīns un cilvēka veselība', 2.
  • Referāts 'C vitamīns un cilvēka veselība', 3.
  • Referāts 'C vitamīns un cilvēka veselība', 4.
  • Referāts 'C vitamīns un cilvēka veselība', 5.
  • Referāts 'C vitamīns un cilvēka veselība', 6.
  • Referāts 'C vitamīns un cilvēka veselība', 7.
  • Referāts 'C vitamīns un cilvēka veselība', 8.
  • Referāts 'C vitamīns un cilvēka veselība', 9.
  • Referāts 'C vitamīns un cilvēka veselība', 10.
  • Referāts 'C vitamīns un cilvēka veselība', 11.
  • Referāts 'C vitamīns un cilvēka veselība', 12.
  • Referāts 'C vitamīns un cilvēka veselība', 13.
  • Referāts 'C vitamīns un cilvēka veselība', 14.
  • Referāts 'C vitamīns un cilvēka veselība', 15.
  • Referāts 'C vitamīns un cilvēka veselība', 16.
  • Referāts 'C vitamīns un cilvēka veselība', 17.
  • Referāts 'C vitamīns un cilvēka veselība', 18.
  • Referāts 'C vitamīns un cilvēka veselība', 19.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    5
1.  Teorētiskā daļa    6
1.1.  C vitamīna vēsture    6
1.2.  C vitamīna uzbūve un bioķīmiskās īpašības    6
1.3.  Atrašanās dabā    6
1.4.  C vitamīna iedarbība uz cilvēka organismu    7
1.5.  C vitamīna devas    7
2.  Praktiskā daļa    9
2.1.  Aptauja    9
2.2.  Eksperimenta plānošana    10
2.2.1.  Jodometrijas metode – C vitamīna noteikšanai    10
2.2.2.  Datu reģistrēšana, apstrāde un analīze    12
  Nobeigums    14
  Izmantotā literatūra    15
  Pielikums    15
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Darbs tika veidots, lai noskaidrotu un izpētītu vairāk informācijas par C vitamīnu kā arī tā ietekmi uz cilvēka veselību. Praktiskajā darbā tika veikts eksperiments ar mērķi noskaidrot kuros produktos un to sulās ir lielāks askorbīnskābes daudzums. Pēc eksperimenta rezultātu izvērtēšanas varēja secināt, ka citronos ir lielāks C vitamīna daudzums, tāpēc lietojot uzturā šo produktu var izvairīties no dažādam slimībām, kas ir saistītas ar vitamīna trūkumu organismā. Hipotēze tika pierādīta, jo citronos ir lielāks C vitamīna daudzums nekā ābolos vai apelsīnos. Mērķis tika sasniegts, jo ir izveidota izpratne, kas īsti ir askorbīnskābe un kādas funkcijas tā veic cilvēka organismā. Darba izvirzītie uzdevumi ir izpildīti. Teorētiskā literatūra ir izpētīta un analizētā. Šos pētījuma rezultātus turpmāk varēs izmantot ķīmijas un pat bioloģijas skolotājs mācību stundās, kā papildmateriālu.
Secinājumi:
1. Vispazīstamākā C vitamīna īpašība ir tā spēja spēcināt imunitāti, taču šis vitamīns tāpat darbojas kā spēcīgs antioksidants, spējot ietekmēt arī citus veselībai būtiskus aspektus.
2. Pirmās ziņas par vitamīniem parādījās XIX gadsimta beigās un XX gadsimta sākumā.
3. Askorbīnskābe (C vitamīns), C6H8O6, ūdenī šķīstošs vitamīns. To sintezē augi (no galaktozes), dzīvnieki (no glikozes), izņemot cilvēkus un primātus askorbīnskābe ir ciešā strukturālā saistībā ar monosaharīdiem.

Autora komentārsAtvērt
Atlants