Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Korejiešu tradicionālais alkohols - soju', 1.
  • Konspekts 'Korejiešu tradicionālais alkohols - soju', 2.
  • Konspekts 'Korejiešu tradicionālais alkohols - soju', 3.
Darba fragmentsAizvērt

Soju ir tradicionālais korejiešu alkoholiskais dzēriens. Mūsdienās gatavošanas procesā tam tiek pievienots cukurs, bet pēc tradicionālās gatavošanas metodes cukuru tur nevajadzētu vairs pievienot. Soju tiek gatavots no rīsiem, bet var gatavot ari no graudiem un saldajiem kartupeļiem. Mūsdienas Soju ir ne tikai viens no Korejiešu tradicionālākajiem dzērieniem, bet arī viens no populārākajiem. Tas ir unikāls starp destilētajiem dzērieniem, jo ražošanas procesā apvieno divas konversijas – no cietes uz cukuru un no cukura uz alkoholu – kas parasti ir atsevišķi. Reizem tas medz būt isturēts līdz pat 10 gadiem. Soju pirmo reizi tika destilets laika no 1250-1300 gadam kad Koreja karoja ar Mongoliju. Mongoļi bija ieguvuši destilācijas iekartas no Persijas un iebrukot koreja kur tie izvietoja spirta rupnicas ap pilsētu dienvid Korejas abgabalā Kaesong. Abgabalā ap Kaeson Soju reizēm tiek dēvēts par ARAK-JU. No 1965 līdz 1991 lai atvieglotu rīsu trūkumu Korejiešu valdība aizliedza Soju gatavošanu no rīsiem. Līdz ar šo aizliegumu sākās Soju gatavošana no citam izejvielam. Sākotnēji tie bija mieži un kvieši, bet pec tam saka izmantot ari saldos kartupeļus.Vēlāk kad sāka aptrūkties arī šie resursi gatavo Soju saka šķaidīt ar avota ūdeni un tas kļuva vājāks. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants