Vērtējums:
Publicēts: 06.09.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Slāvu kultūras reģions', 1.
  • Prezentācija 'Slāvu kultūras reģions', 2.
  • Prezentācija 'Slāvu kultūras reģions', 3.
Darba fragmentsAizvērt

Virtuve:
• Tradicionālie ēdieni ir iecienīti Krievijā un bijusajā PSRS reģionā, jo tie ir sātīgi, spēcinoši un barojoši.
• Citviet pasaulē šie ēdieni tiek uzskatīti par savadabīgiem un dīvainiem, jo kopā tiek izmantotas garšvielas, kas citur atzītas par nesavienojamām.
• Ēdiens ir viegli pagatavojams, ta'pēc ikviens var šo ēdienu nobaudīt mājas apstākļos.
Ēdieni:
• Raksturīgi krāsnī vārīti, cepti, galvenokārt trekni ēdieni.
• Būtisku lomu ēdienkartē ieņem zupas. Varētu teikt, ka tās ir ļoti atšķirīgas no citu tautu zupu veidiem. Daudz tiek lietoti skābēti dārzeņi.
Dzērieni:
• Nacionālais dzēriens - tēja, to dzer ar cukuru, ievārījumu. Lieto katrā edienreizes laikā, kā arī dzer peč ēšanas.
• Iemīļotākais atspirdzinošais dzēriens - maizes kvass.
• Populārs dzēriens ir alkohols - degvīns it īpaši. To lieto bieži un uz vietas ražojums ir kvalitatīvs.

Autora komentārsAtvērt
Atlants