-
Banketa organizēšana
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 2 | |
1. | Pasākuma apraksts un norise | 3 |
2. | Galda klājuma raksturojums | 5 |
3. | Ēdienkarte | 6 |
4. | Kalkulācijas un tehnoloģiskās kartes | 7 |
5. | Produktu pieprasījuma lapa | 22 |
6. | Banketa izmaksas | 23 |
Secinājumi | 24 |
1. Pasākuma apraksts un norise
Banketa iemesls
Bankets tiek rīkots par godu baroka laikmeta jeb 17.gs. piekritējiem un cienītājiem. Bankets norisināsies šī gada 15. maijā. plkst. 19:00. (ilgums – 4h)
Pasākuma apraksts
Pasākums jeb tematiskā ballīte „Baroka laikmets” tiks rīkota kā sēdbankets ar daļēju viesmīļu apkalpošanu, ēdienkarte izstrādāta speciāli pēc viesu vajadzībām. Tematiskās ballītes svinības paredzētas 10 viesiem, kuri ir vecumā no 30 – 40 gadiem.
Pasākuma līguma paraugs pievienots pielikumā.
Pasākuma norise
Bankets norisināsies Rundāles pils kafejnīcā „Velves”, kas atrodas Pilsrundālē, Rundāles pagastā, Rundāles novadā. Attālums līdz galvaspilsētai ir ~84 km. Pasākuma norises vieta tika speciāli izvēlēta, jo tā atbilst rīkotā banketa tematikai.
Kafejnīcas zāle tiks noīrēta uz 4 h, tiks izmantoti floristu pakalpojumi, kurus piedāvā pati pils.
Viesi ieradīsies uz banketu tērpušies greznos tērpos, kas atbilst baroka stilam jeb 17. gs. laikmetam. Noskaņu radīs zāles, galdu un krēslu noformējums, kā arī atbilstoša tā laika mūzika.
Piekļuve ērta un viegla, jo blakus pilij ir pieejama autostāvvieta.
…
Rīkot banketu nozīmē uzņemties lielu atbildību par pasākuma norisi, kā arī viesu labklājību. Banketa izveide prasa diezgan lielu laika patēriņu, kā arī izmaksas, jāizzina gaidāmo klientu vēlmes ēdienu un dzērienu izvēles ziņā, kā arī jāizveido laba atmosfēra un gaisotne vietā, kur paredzēts rīkot banketu, t.i., telpu dizains un mūzika atbilstoši pasākumam, sekot līdzi, lai viss noritētu pēc plāna, viesiem nenāktos gaidīt ēdienus un dzērienus un citas svarīgas lietas veiksmīga banketa noorganizēšanai. Šajā darbā tika izstrādāts bankets jeb tematiskā ballīte „Baroka laikmets”, kurā piedalīsies 10 viesi, un šis bankets būs sēdveida bankets ar daļēju viesu apkalpošanu. Autores patstāvīgā darba uzdevumos ir izstrādāt banketa dokumentāciju, pasākuma aprakstu un norisi, raksturot galda klājumu, izdarīt secinājumus.