Vērtējums:
Publicēts: 17.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
  • Paraugs 'Matemātiskā svārsta pētīšana', 1.
  • Paraugs 'Matemātiskā svārsta pētīšana', 2.
  • Paraugs 'Matemātiskā svārsta pētīšana', 3.
  • Paraugs 'Matemātiskā svārsta pētīšana', 4.
  • Paraugs 'Matemātiskā svārsta pētīšana', 5.
  • Paraugs 'Matemātiskā svārsta pētīšana', 6.
  • Paraugs 'Matemātiskā svārsta pētīšana', 7.
  • Paraugs 'Matemātiskā svārsta pētīšana', 8.
  • Paraugs 'Matemātiskā svārsta pētīšana', 9.
  • Paraugs 'Matemātiskā svārsta pētīšana', 10.
  • Paraugs 'Matemātiskā svārsta pētīšana', 11.
  • Paraugs 'Matemātiskā svārsta pētīšana', 12.
  • Paraugs 'Matemātiskā svārsta pētīšana', 13.
  • Paraugs 'Matemātiskā svārsta pētīšana', 14.
  • Paraugs 'Matemātiskā svārsta pētīšana', 15.
  • Paraugs 'Matemātiskā svārsta pētīšana', 16.
  • Paraugs 'Matemātiskā svārsta pētīšana', 17.
  • Paraugs 'Matemātiskā svārsta pētīšana', 18.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Teorētiskais pamatojums    3
  Mērījuma tabulas    4
  Aprēķina piemēri    10
  Grafiki    11
  Secinājumi    16
  Izmantotā literatūra    17
Darba fragmentsAizvērt

Novērojumi un secinājumi
Ātrāk uzsila mazākais šķidruma daudzums (0,95l). Ūdens uzsilšana notika samērā vienmērīgi.
Novērojot ūdens sildīšanu traukā, varēja noverot, ka sākumā pie trauka dibena un vēlāk arī uz trauka sieniņām radās burbulīši. Turpinot sildīšanu, burbulīši palielinājās un atrāvās no trauka sieniņām, jo uz tiem darbojās Arhimēda spēks. Burbulīši uzpeldot izzuda. Kad temperatūra tuvojās 70 ºC, ūdens sāka ’’ šņākt’’, skaņa rodas burbulīšiem saplokot. Kad temperatūra sasniedza 100 ºC, burbulīši uzpeldot pārplīsa. Tad sākās šķidruma vārīšanās.
Ūdens siltuma daudzums ir atkarīgs no ūdens masas, temperatūras un īpatnējās ūdens siltumietilpības.
No tabulām varam secināt, ka saņemtās enerģijas daudzums ir tieši proporcionāls ūdens temperatūrai un sildīšanas laikam. Šis darbs man palīdzēja labāk izprast fizikas formulas un pārliecināties par to pašai.

Autora komentārsAtvērt
Atlants