Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.03.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Cukura ražošana', 1.
  • Prezentācija 'Cukura ražošana', 2.
  • Prezentācija 'Cukura ražošana', 3.
  • Prezentācija 'Cukura ražošana', 4.
  • Prezentācija 'Cukura ražošana', 5.
  • Prezentācija 'Cukura ražošana', 6.
  • Prezentācija 'Cukura ražošana', 7.
Darba fragmentsAizvērt

Cukurbiešu ūdens koncentrācija ir 75 %, bet cukura- 17 %. Cukura ražošana no cukurbietēm. Sākumā bietes sagriež (sarīvē) mazos gabaliņos; tālāk tās skalo 70 grādu siltā ūdenī; pēc tam cukura sulu attīra ar kalcija hidroksīdu; tālāk no attīrītās sulas iegūst biezsulu; tad to kristalizē; un visbeidrot vāra, līdz ekstraktā vairs nav cukura.
Cukurbiešu (pārstrādes) sezona ilgst aptuveni 6 līdz 18 nedēļas gadā.

Atlants