Vērtējums:
Publicēts: 25.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Ieskats tējas kultūrā', 1.
  • Konspekts 'Ieskats tējas kultūrā', 2.
  • Konspekts 'Ieskats tējas kultūrā', 3.
  • Konspekts 'Ieskats tējas kultūrā', 4.
  • Konspekts 'Ieskats tējas kultūrā', 5.
Darba fragmentsAizvērt


2000 gadu tēju izmantoja tikai medicīnas nolūkos. Ikdienā tēju sāka lietot tikai ap 386. gadu, kad tiek izgudrota tējas presēšanas metode. Tēju presēja, lai atbrīvotos no sulas, kas dzērienam deva rūgtu piegaršu.
Presēto tēju pagatavoja šādi:
1)novāca lapas;
2)tvaicēja katlā;
3)vēl siltās lapas presēja koka vai metāla formā;
4)kaltēja virs uguns, lai ilgāk saglabātu aromātu.
Šo tehnoloģiju sauca par klasisko, to izmantoja no 618. – 907. gadam.
Vēlāk ieviesa „romantisko” tehnoloģiju, tā izpaudās šādi:
1)presēto tēju samala pulverī;
2)kūla kopā ar ūdeni.
Tiek uzskatīts, ka visgaršīgākās romantiskajā tējā ir putas, kas radās kuļot tēju
ar ūdeni. Sakarā ar mongoļu iebrukumu Ķīnā šī tehnoloģija tika pārtraukta, bet japāņi bija to pārņēmuši un izmanto arī mūsdienās.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants