• Zemkopības un lopkopības attīstības iezīmes dažādās pasaules daļās (pāreja no savācējsaimniecības uz ražotājsaimniecību)

     

    Konspekts1 Vēsture, kultūra

Vērtējums:
Publicēts: 23.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Zemkopības un lopkopības attīstības iezīmes dažādās pasaules daļās (pāreja no sa', 1.
  • Konspekts 'Zemkopības un lopkopības attīstības iezīmes dažādās pasaules daļās (pāreja no sa', 2.
Darba fragmentsAizvērt

Ķīna:
7000. - 6000. g. p.m.ē. konstatējama pāreja no savācējsaimniecības un ražotājsaimniecību.
Nozīmīgākā pārtikas daļa - rīss.
Ķīnieši sāka audzēt tās kultūras, kuras varēja kultivēt no savvaļas augiem, t.i. prosu un kaņepes.
Ap 5000. g. p.m.ē. Ķīnas ziemeļos attīstījās vairākas zemkopju sabiedrības. Tām iztiku nodrošināja dažāda prosas sugu audzēšana un cūkkopība.
Ap 4000. g. p.m.ē. Ķīnā lauksaimniecībā sāka izmantot irigācijas sistēmas (apūdeņošanas sistēmas).…

Autora komentārsAtvērt
Atlants