Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 1.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 2.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 3.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 4.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 5.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 6.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 7.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 8.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 9.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 10.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 11.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 12.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 13.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 14.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 15.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 16.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 17.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 18.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 19.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 20.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 21.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 22.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 23.
  • Referāts 'Z/s "Liepiņas" ražošanas attīstība', 24.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Darba kopsavilkums    4
  Ievads    5
1.  Piena ražošanas nozares raksturojums    6
2.  Z/s “Liepiņas” attīstība    7
2.1.  Zemes platības, to raksturojums    10
2.2.  Derīgie izrakteņi un kvartāra veidojumi    11
2.3.  Tehnika, iekārtas un ražošanas ēkas    12
2.4.  Lopbarības vajadzības un kūtsmēslu ieguves aprēķins    14
2.5.  Piena kvalitātes un vairuma pieaugums pēdējos 5 gados    19
3.  Subsīdijas un izmantotais valsts atbalsts    20
4.  Atsevišķa audzējamā kultūrauga audzēšanas elementi    21
  Secinājumi    22
  Izmantotās literatūras saraksts    24
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1) Piensaimniecība ir viena no Latvijas lauksaimniecības pamatnozarēm. Kopš iestāšanās Eiropas Savienībā, arvien vairāk zemnieki cenšas modernizēt piena ražošanas nozari, sasniegt augstākus kvalitātes rādītājus, tomēr vidējie rādītāji salīdzinot ar Eiropas Savienības datiem, joprojām ir zemi. Tomēr sakarā ar aizvien augošajām piena kvalitātes prasībām, mazo saimniecību skaits kopējā struktūrā samazināsies arī turpmāk, vienlaicīgi pieaugot lielo saimniecību skaitam, rezultātā kāpinot piensaimniecības efektivitāti.
2) Limbažu rajonā galvenie derīgie izrakteņi ir sapropelis, kūdra, grants, smilts, būvsmilts. Ir arī uzsākta izmantoto kūdras purvu izmantošana dzērveņu kultivēšanai Vidrižu un Brīvzemnieku pagastos. Savukārt sapropeli kopā ar kūdru var izmantot kompleksa mēslojuma veidošanā, taču diemžēl pašreiz Limbažu rajonā nav uzņēmumu, kas nodarbojas ar šī vērtīgā organiskā mēslojuma ieguvi.
3) Z/s “Liepiņas” pieder divi traktori, pļaujmašīna, rulona prese, savācējsmalcinātājpiekabe, minerālmēslu izkliedētājs, piekabe, spēkbarības tornis, miglotājs, kā arī barības dalītājs un siena vālotājs. Saimniecība spēj veikt visas nepieciešamās tehnoloģiskās operācijas barības sagādē un sadalē izmantojot tikai saimniecības rīcībā esošo tehniku, un nav nepieciešamības tehniku nomāt vai aizņemties no kāda ražotāja vai uzņēmuma.
4) Z/s “Liepiņas” veica savāktās skābbarības analīzes, lai noteiktu sastāvu un noskaidrotu, kādas vielas vēl nepieciešamas pilnvērtīgai barības devai, lai uzlabotu olbaltumvielu saturu pienā. Lai izveidotu sabalansētu barības devu slaucamajām govīm, tiek pievienotas atsevišķas barības piedevas – Optigen, Lipitec Bovi LM , sojas spraukumi u.c.
5) Visvairāk nepieciešamā lopbarība z/s “Liepiņas” ir skābbarība. Minimālais daudzums, kādu nepieciešams savākt, lai nodrošinātu skābbarības vajadzību 1 gadam, ir 1030,76 tonnas. Lopu ēdināšanā salīdzinoši daudz tiek izmantota arī spēkbarība (vislielākais vairums tiek izbarots slaucamajām govīm), kas gadā kopumā sastāda 198,56 tonnas. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants