Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.06.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Šokolādes saldējuma sastāva izpēte', 1.
  • Referāts 'Šokolādes saldējuma sastāva izpēte', 2.
  • Referāts 'Šokolādes saldējuma sastāva izpēte', 3.
  • Referāts 'Šokolādes saldējuma sastāva izpēte', 4.
  • Referāts 'Šokolādes saldējuma sastāva izpēte', 5.
Darba fragmentsAizvērt

Es izvēlējos izpētīt sava mīļākā saldējuma sastāvu, lai uzzinātu ko īsti es ēdu un kas tajā produktā sastāv. Tātad noskaidroju, ka saldējums (konkrēti šokolādes) satur ogļhidrātus, olbaltumvielas, taukus, kakao pulveri, šokolādi 7%,sviestu,ūdeni, augu eļļu, cukuru un saldo krējumu, sauso vājpienu, vafeli un lecitīnu E322, emulgatoru E471 un stabilizētājus E407,E410,E412.

E 322- Lecithins /Lecitīns antioksidants,/ emulgators
E 407- Carrageenan/ Karagināns /biezinātājs, recinātājs, stabilizētājs
Krāsas intensitāte izteikta kā 0,1 % (w/v) cietas karameles ūdens šķīduma absorbcija 1 cm kivetē pie 610 nm.

E 410- Locust bean gum/ Baltās akācijas sveķi/ biezinātājs, stabilizētājs
Aprēķināts, balstoties uz ekvivalentu krāsu, t.i., kā produktam ar 0,1 absorbcijas vienību lielu krāsas intensitāti.
E 412- Guar gum /Guāra sveķi/ biezinātājs, stabilizētājs
Aprēķināts, balstoties uz ekvivalentu krāsu, t.i., kā produktam ar 0,1 absorbcijas vienību lielu krāsas intensitāti. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants