Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Trīs Latvijas uzņēmēju analīze', 1.
  • Referāts 'Trīs Latvijas uzņēmēju analīze', 2.
  • Referāts 'Trīs Latvijas uzņēmēju analīze', 3.
  • Referāts 'Trīs Latvijas uzņēmēju analīze', 4.
  • Referāts 'Trīs Latvijas uzņēmēju analīze', 5.
  • Referāts 'Trīs Latvijas uzņēmēju analīze', 6.
  • Referāts 'Trīs Latvijas uzņēmēju analīze', 7.
  • Referāts 'Trīs Latvijas uzņēmēju analīze', 8.
  • Referāts 'Trīs Latvijas uzņēmēju analīze', 9.
  • Referāts 'Trīs Latvijas uzņēmēju analīze', 10.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Aleksandrs Slobins – japāņu restorānu autors rīgā    3
  Normunds Skauģis – ceptuves Lāču rupjmaize īpašnieks    5
  Antonija Samburs – Dinella maiznīcas padomes priekšsēdētājs    8
Darba fragmentsAizvērt

„Pēdējo gadu Rīgas restorānu dzīves spilgtākā un interesantākā parādība ir japāņu restorānu ienākšana tirgū. Šī aziātu iebrukuma autors ir cilvēks, kas pirms tam nekādi nav bijis saistīts ar restorānu biznesu – diplomēts mēbeļu restaurācijas speciālists Aleksandrs Slobins.” [1.]
Vācijā apguvis mēbeļu dizainera specialitāti. Vienlaicīgi mācoties un sadarbojoties ar vienu Latvijas kompāniju, kas bija viena no lielākajām palešu (rūpnieciskās paletes) izgatavotājām, pašam to nenojaušot Aleksandrs Slobins nodrošināja sev labu izdevību biznesam nākotnē. Viens no šīs iepriekš minētās kompānijas dibinātājiem bija A. Slobina brālis, un sagadīšanās pēc šī kompānija nolēma nodarboties restorānu biznesā – viņus interesēja japāņu virtuve, 1999. gadā šādu restorānu Rīgā vēl nebija.
Rodoties jaunajai idejai pagāja neilgs laiks līdz Slobinam piedāvāja atkristies Rīgā un kļūt par pirmā japāņu restorāna direktoru. Direktora amats bija saistīts ar paša Slobina investīcijām šajā projektā, un firma bija pārliecināta, ka tādējādi viņš būs ieinteresēts strādāt. No nepieciešamajiem finanšu līdzekļiem Slobina daļa bija 25%. Visa gatavošanās notika Vācijā, sagatavošanās darbi ilga pusgadu.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants