Vērtējums:
Publicēts: 25.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Garša', 1.
  • Prezentācija 'Garša', 2.
  • Prezentācija 'Garša', 3.
  • Prezentācija 'Garša', 4.
  • Prezentācija 'Garša', 5.
  • Prezentācija 'Garša', 6.
  • Prezentācija 'Garša', 7.
  • Prezentācija 'Garša', 8.
  • Prezentācija 'Garša', 9.
  • Prezentācija 'Garša', 10.
  • Prezentācija 'Garša', 11.
  • Prezentācija 'Garša', 12.
  • Prezentācija 'Garša', 13.
  • Prezentācija 'Garša', 14.
  • Prezentācija 'Garša', 15.
  • Prezentācija 'Garša', 16.
  • Prezentācija 'Garša', 17.
Darba fragmentsAizvērt

Kad garšas šūnas tiek stimulētas, tās nosūta ziņojumus, izmantojot trīs specializētos garšu nervus uz smadzenēm.Katra garša šūnu izsaka receptoru, kas reaģē uz vienu no vismaz pieciem pamatregulas garšas īpašības: salds, skābs, rūgts, sāļš, un umami.

Umami jeb pikants, ir garša. Kas ir atrodams vistas buljonos, gaļas ekstraktos, un dažos sieros. 

Galvenais orgāns.
Tās galvenais orgāns ir mēle un uz tās izvietotie garšas pumpuriņi. 
Kā arī garšas sajūta ir individuāla un subjektīva!

Atlants