Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Svarīgākās uzturvielas cilvēka organismā, to nozīme', 1.
  • Prezentācija 'Svarīgākās uzturvielas cilvēka organismā, to nozīme', 2.
  • Prezentācija 'Svarīgākās uzturvielas cilvēka organismā, to nozīme', 3.
  • Prezentācija 'Svarīgākās uzturvielas cilvēka organismā, to nozīme', 4.
  • Prezentācija 'Svarīgākās uzturvielas cilvēka organismā, to nozīme', 5.
  • Prezentācija 'Svarīgākās uzturvielas cilvēka organismā, to nozīme', 6.
  • Prezentācija 'Svarīgākās uzturvielas cilvēka organismā, to nozīme', 7.
  • Prezentācija 'Svarīgākās uzturvielas cilvēka organismā, to nozīme', 8.
  • Prezentācija 'Svarīgākās uzturvielas cilvēka organismā, to nozīme', 9.
  • Prezentācija 'Svarīgākās uzturvielas cilvēka organismā, to nozīme', 10.
  • Prezentācija 'Svarīgākās uzturvielas cilvēka organismā, to nozīme', 11.
  • Prezentācija 'Svarīgākās uzturvielas cilvēka organismā, to nozīme', 12.
Darba fragmentsAizvērt

OGĻHIDRĀTI
Ogļhidrāti ir primārais smadzeņu un arī visa organisma enerģijas avots. To uzņemšana pietiekamā daudzumā nodrošina nemainīgas ķermeņa masas uzturēšanu.
Sastopami cietes un dažādu cukuru veidā. Satur graudaugi un to produkti - kukurūza, makaroni, rīsi, kartupeļi, maize, augļi un sulas. Mākslīgo cukuru avoti ir saldinātie dzērieni, saldumi, paku sulas un dažādi citi saldie ēdieni.
Regulāri uzņemot pārmērīgi lielu ogļhidrātu daudzumu, palielinās dažādu hronisku saslimšanu risks, tiek izjaukts enerģijas patēriņa balanss – parādās liekais svars.

ŠĶIEDRVIELAS
Uzlabo gremošanu, samazina pūšanas un rūgšanas procesus zarnās, līdzsvaro zarnu mikrofloru, palielina vitamīnu sintēzi zarnās. Izvada sastāvējušās atkritumvielas.

Autora komentārsAtvērt
Atlants