Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'E vitamīns', 1.
  • Prezentācija 'E vitamīns', 2.
  • Prezentācija 'E vitamīns', 3.
  • Prezentācija 'E vitamīns', 4.
  • Prezentācija 'E vitamīns', 5.
  • Prezentācija 'E vitamīns', 6.
  • Prezentācija 'E vitamīns', 7.
  • Prezentācija 'E vitamīns', 8.
  • Prezentācija 'E vitamīns', 9.
  • Prezentācija 'E vitamīns', 10.
Darba fragmentsAizvērt

E vitamīns pārtikas produktos
E vitamīnu  satur augu valsts produkti.
Ar to bagātas ir nerafinētas augu eļļas: sojas, olīvu, kokvilnas, saulespuķu, zemes riekstu, kukurūzas un  smilšērkšķu.
Ļoti daudz ir tieši saulespuķu un olīvu eļļas sastāvā kā arī  graudaugu un zirņu izdiedzētajos asnos.
Dārzeņos ir – smaržas kāpostos, tomātos, salātos, zaļos zirņos, spinātos, pētersīļos, zaļajos saldajos piparos, riekstos, mežrozīšu sēklās.
E vitamīnu nedaudz satur arī: gaļa, tauki, olas, piens, liellopu aknas. Aptiekā ir nopērkams arī sintētiskā E vitamīna šķidums eļļā.
Rupjā maize satur 4 reizes vairāk vitamīnu nekā baltā maize.

E vitamīnu visvairāk satur:
Grafikā attēloti pārtikas produkti un E vitamīna daudzums tajos. Vitamīna daudzums attēlots uz 100 gramiem produkta, izteikts procentuāli no diennaktī nepieciešamās E vitamīna devas.

Atlants