Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Magone', 1.
  • Prezentācija 'Magone', 2.
  • Prezentācija 'Magone', 3.
  • Prezentācija 'Magone', 4.
  • Prezentācija 'Magone', 5.
  • Prezentācija 'Magone', 6.
  • Prezentācija 'Magone', 7.
  • Prezentācija 'Magone', 8.
  • Prezentācija 'Magone', 9.
  • Prezentācija 'Magone', 10.
  • Prezentācija 'Magone', 11.
  • Prezentācija 'Magone', 12.
  • Prezentācija 'Magone', 13.
  • Prezentācija 'Magone', 14.
  • Prezentācija 'Magone', 15.
  • Prezentācija 'Magone', 16.
  • Prezentācija 'Magone', 17.
Darba fragmentsAizvērt

Izmantošana
Magoņu sēklas pēc garšas ir pikantas, mazliet saldenas, un nedaudz atgādina riekstus. Šīm sēklām nepiemīt narkotiska darbība.
Bieži magoņu sēklas izmanto maizes cepšanā.
Sēklu novārījums var iemantot kā līdzekli, kas nomierina zobu un ausu sāpes.
Magoņu sēklas satur līdz 50% eļļas. Izmantojot auksto spiešanas metodi iegūst magoņu sēklu eļļu.
Tā ir mitrinoša, barojoša un ar augstu omega taukskābju saturu.
Magoņu eļļa ir īpaši piemērota ķermeņa ādas, seja un matu kopšanai.
Magoņu sēklu eļļa, līdzīgi kā kaņepju eļļa, satur A,E un B vitamīnus.

Secinājumi
Magone ir ļoti izplatīts rožu dzimtas augs;
Tās auglis ir pogaļa kurā atrodas daudz sēkliņu, kuras izmanto gan konditorijā, gan kosmētikā.

Atlants