Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.10.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Vitamīns E', 1.
  • Prezentācija 'Vitamīns E', 2.
  • Prezentācija 'Vitamīns E', 3.
  • Prezentācija 'Vitamīns E', 4.
  • Prezentācija 'Vitamīns E', 5.
  • Prezentācija 'Vitamīns E', 6.
  • Prezentācija 'Vitamīns E', 7.
  • Prezentācija 'Vitamīns E', 8.
  • Prezentācija 'Vitamīns E', 9.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Funkcijas organismā   
  Ar kādiem produktiem var uzņemt   
  Kādas slimības izraisa E vitamīna trūkums organismā   
  Formula   
  Interesanti fakti   
Darba fragmentsAizvērt

Funkcijas organismā
E vitamīns – alfa-tokoferols - neitralizē brīvos radikāļus.
Stimulē specifisko dzimumorgānu un vairogdziedzera hormonu veidošanos
Palīdz neauglības gadījumā un sekmē augļa attīstību grūtniecības laikā.
Ir nozīme organisma imūnās sistēmas procesos.
Kontrolē asins recēšanas vielas veidošanos, uztur labu asinsriti, regulē tauku un ogļhidrātu maiņu.

Ar kādiem produktiem var uzņemt
Kviešu asnu eļļā [150mg/100g]
Mandeļu eļļā [95mg/100g]
Rapšu eļļā [44mg/100g]
Saules puķu ēļļā [41mg/100g]
Saflora eļļā [34mg/100g]
Treknās zivīs [tuncis, lasis]
Veselos graudos un tumšas krāsas dārzeņos
Lai iegūtu ikdienas devu, jāapēd trīs karotes saulespuķu sēklu vai mazumiņš mandeļu.
Aukstā veidā izspiestie augu tauki, satur, dabiski, vairāk E vitamīna, nekā rūpnieciski sagatavotie.

Autora komentārsAtvērt
Atlants