Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.12.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Gremošanas procesi - darba lapa', 1.
  • Konspekts 'Gremošanas procesi - darba lapa', 2.
  • Konspekts 'Gremošanas procesi - darba lapa', 3.
Darba fragmentsAizvērt

3.5. Kādus secinājumus par uzturvielu šķelšanu un šķeļproduktu uzsūkšanos var izdarīt pēc izvēlētā pārtikas produkta “apēšanas”?

Šī produkta – margarīna sastāvdaļas sašķelsies dažādās gremošanas trakta daļās: olbaltumvielas mutē, kuņģī un tievajā zarnā un tauki divpadsmit pirkstu zarnā, un šķelšanās rezultātā radušies šķeļprodukti uzsūksies dažādās gremošanas trakta daļās: olbaltumvielu šķeļprodukti un tauku šķelprodukti tievajā zarnā.

4. Kādus secinājumus par uzturvielu šķelšanu un šķeļproduktu uzsūkšanos var izdarīt pēc visu izvēlēto pārtikas produktu “apēšanas”?
Pēc visu 3 produktu apēšanas es varētu secināt, ka to sastāvdaļas sašķelsies dažādās gremošanas trakta daļās, un šķelšanās rezultātā radušies šķeļprodukti uzsūksies gremošanas trakta daļās. Apēdot šos 3 produktus, sastāvdaļas būs sašķēlušās mutē, kuņģī, divpadsmit pirkstu zarnā un tievajā zarnā un uzsūkušās kuņģī un tievajā zarnā.

Atlants