Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 1.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 2.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 3.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 4.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 5.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 6.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 7.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 8.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 9.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 10.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 11.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 12.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 13.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 14.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 15.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 16.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 17.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 18.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 19.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 20.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 21.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 22.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 23.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 24.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 25.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 26.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 27.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 28.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 29.
  • Referāts 'Bioloģiskā cūkkopība', 30.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  BIOLOĢISKĀ LAUKSAIMNIECĪBA    4
1.1.  Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības organizāciju apvienība    6
1.2.  Situācija Eiropā un Latvijā    8
2.  CŪKGAĻAS IEGUVE    10
2.1.  Cūku šķirnes Latvijā    10
2.2.  Gaļas ķīmiskais sastāvs, kvalitātes rādītāji    13
2.3.  Gaļas piesārņojums    16
2.4.  Cūku labturības nosacījumi    17
2.5.  Cūku ēdināšana    22
2.6.  Sivēnu ēdināšana    24
2.7.  Barības vielu nodrošinājums ar jaunpienu un pienu    25
2.8.  Ūdens un tā kvalitātes rādītāji sivēniem un sivēnmātēm    27
2.9.  Sivēnmāšu ēdināšana    28
  Secinājumi    30
  Literatūras saraksts    31
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Bioloģiskā lauksaimniecība ir saimniekošanas metode, kas balstās uz dabisko metožu izmantošanu, produkti tiek iegūti, saimniekojot ar dabiskām metodēm – nelietojot ķīmiski sintezētas vielas, piemēram, pesticīdus, minerālmēslus utml.
2. Bioloģiskās lauksaimniecības rezultātā tiek samazinātas augu un dzīvnieku veselības problēmas, kā arī ar veselīgu uzturu tiek uzlabota patērētāju veselība.
3. Bioloģiskās lauksaimniecības produktiem ir droša kvalitātes garantija, tie iegūti, pēc iespējas vairāk samazinot kaitīgo ietekmi uz vidu, un nodrošinot pēc iespējas augstāku dzīvnieku labturību.
4. Bioloģiskās lauksaimniecības lopiem dzīvošanas apstākļi tiek pēc iespējas vairāk tuvināti dabīgajiem, nodrošinot lopiem pietiekami daudz brīvas vietas, iespēju izkustēties, baroties pēc to ieskatiem, kā arī tiek maksimāli samazināts stresa līmenis, lopus transportējot un pirms kaušanas.

Autora komentārsAtvērt
Atlants