Vērtējums:
Publicēts: 15.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Uzturs', 1.
  • Referāts 'Uzturs', 2.
  • Referāts 'Uzturs', 3.
  • Referāts 'Uzturs', 4.
  • Referāts 'Uzturs', 5.
  • Referāts 'Uzturs', 6.
  • Referāts 'Uzturs', 7.
  • Referāts 'Uzturs', 8.
  • Referāts 'Uzturs', 9.
  • Referāts 'Uzturs', 10.
  • Referāts 'Uzturs', 11.
  • Referāts 'Uzturs', 12.
  • Referāts 'Uzturs', 13.
  • Referāts 'Uzturs', 14.
  • Referāts 'Uzturs', 15.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Uzturs    4
  Uzturvielas un to nozīme organismā    5
  Uzturvielas    6
  Uztura vērtība. Ēdienreizes un ēdienkartes    8
  Veselīga uztura ieteikumi pieaugušajiem    12
Darba fragmentsAizvērt

Es izvēlējos šo tēmu, jo gribēju uzzināt kāda būtu mana ideālā ēdienkarte, kas būtu jāievēro, lai smagi neaptaukotos, lai nesaslimtu ar nepareiza uztura slimībām kā arī pats spētu pagatavot veselīgus ēdienus.
Es uzskatu, ka šī tēma mani nopietni skar ne tikai mani, bet arī manus draugus, radus, kaimiņus, skolas biedrus, jo mēs pārtikā lietojam ļoti neveselīgus produktus (čipsus, konfektes, šokolādes u. c.), kas pārmērīgā daudzumā, ilgā laika posmā spēj izraisīt nāvējošas slimības. Jā varbūt tas skan bargi, bet tā ir mūsu sabiedrības problēma pret kuru zāles nav atrastas.
Cilvēka organisma dzīvības norisēm ir nepieciešams materiāls – uzturs. To organisms iegūst no augu un dzīvnieku produktiem – uzturlīdzekļiem. Augu produkti ir labības produkti, dārzeņi, augļi, dzīvnieku – piena produkti, gaļa, zivis, olas u. c.
Uzturlīdzekļi sastāv no dažādām uzturvielām – olbaltumvielām, taukiem, ogļhidrātiem, minerālvielām, ūdens, vitamīniem, organiskajām skābēm u. c.
Gremošanas orgāni pārstrādā uzturlīdzekļus un atbrīvo uzkrātās uzturvielas. Elpošanas laikā saņemtais skābeklis piedalās uztura oksidācijā. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants