Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 1.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 2.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 3.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 4.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 5.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 6.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 7.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 8.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 9.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 10.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 11.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 12.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 13.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 14.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 15.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 16.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 17.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 18.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 19.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 20.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 21.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 22.
  • Referāts 'Ūdens cietība un tās novēršana', 23.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija latviešu valodā    4
  Anotācija angļu valodā    5
  Ievads    6
1.  Ūdens cietība un tās veidi    7
2.  Cieta ūdens priekšrocības un trūkumi    8
3.  Ūdens cietības novēršanas paņēmieni    9
3.1.  Ķīmiskas reakcijas    9
3.2.  Filtri    10
3.3.  Citas metodes    11
3.3.1.  Reversā osmoze    11
3.3.2.  Magnētiskā indukcija    11
3.3.3.  Destilācija    11
4.  Pētījuma rezultātu analīze    12
4.1.  Hipotēzes pamatojums    12
4.2.  Ūdens cietības kvantitatīvā noteikšana    13
4.2.1.  Laboratorijas darba metodika    13
4.2.2.  Titrēšanas dati    14
4.2.3.  Aprēķini    15
4.3.  Ūdens cietības novēršana    16
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
  Pielikums    19
Darba fragmentsAizvērt

Ūdens ir viens no nozīmīgākajiem dabas resursiem. Zemes ūdens apvalks – hidrosfēra aizņem 71% no Zemes virsmas. Ūdens aiz skābekļa ieņem otro vietu cilvēka dzīvības procesu norisē, tas tiek plaši izmantots jaunu vielu iegūšanā, tautsaimniecībā un tehniskajās ierīcēs, tāpēc nepieciešams saglabāt tā kvalitāti.
Tā kā ‘’ūdens piesārņojums’’ ir ļoti plašs jēdziens, tad šajā darbā pētīts konkrēts ūdens kvalitātes rādītājs – ūdens cietība un iespējamās tās novēršanas metodes.
Mērķis: noteikt cietību dažādiem ūdens paraugiem un atrast optimālu ūdens cietības novēršanas metodi.
Uzdevumi:
1.noskaidrot, kas ir ūdens cietība;
2.aplūkot ūdens cietības novēršanas metodes;
3.noteikt cietību dažādiem ūdens paraugiem;
4.analizēt iegūtos rezultātus. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants