Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.10.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 1.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 2.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 3.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 4.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 5.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 6.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 7.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 8.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 9.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 10.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 11.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 12.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 13.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 14.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 15.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 16.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 17.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 18.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 19.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 20.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 21.
Darba fragmentsAizvērt

Evita Straumīte
veica pētījumus no 1999. līdz 2005. gadam;
izstrādāja metodi reducējošo cukuru noteikšanai rudzu miltu plaucējumā;
pirmo reizi izpētīja reducējošo cukuru veidošanās dinamika rudzu miltu plaucējumos;
izpētīja rudzu šķirņu puhovčanka, vambo, amilo, hacada, kaupo, duonia un voshod miltu kvalitātes rādītājus un cepamīpašības.
Lainuss Kārls Polings
Izskaidroja olbaltumvielu otrējo struktūru kā polipeptīdvirknes veidotu spirāli, kuru stabilizē ūdeņraža saites;
1954. gadā saņēma Nobela prēmiju par olbaltumvielu otrējās struktūras pētījumiem. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants