Vērtējums:
Publicēts: 24.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 1.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 2.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 3.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 4.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 5.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 6.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 7.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 8.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 9.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 10.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 11.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 12.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 13.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 14.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 15.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 16.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 17.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 18.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 19.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 20.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 21.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 22.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 23.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 24.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 25.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 26.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 27.
  • Referāts 'Komercdarbības pamati', 28.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Uzņēmējdabības pamatjēdzieni    5
  Uzņēmējdarbības valstiska regulēšana    6
  Komerclikuma rakturojums    7
  Uzņēmējdarbības vide    8
  Mazie un vidējie uzņēmumi    . 9
  Inovāciju uzņēmējdarbības būtība    11
  Komercdarbības formas    12
  Sabiedrība ar ierobežotu atbildību    13
  Akciju sabiedrība    14
  Personōlsabiedrība    15
  Uzņēmējdarbības sākšana un risks    17
  Apdrošināšanas nozīme uzņēmējdarbībā    19
  Uzņēmuma dzīves cikls    20
  Uzņēmuma dzrbības pārtraukšana un likvidācija    21
  Uzņēmuma darbības plānošana    22
  Izmantotās literatūras saraksts    28
Darba fragmentsAizvērt

Komercdarbības pamatus Purvciema Amatu skolā apgūst tūrisma grupas, kas mācās divus gadus pēc viduskolas. Tie ir restorānu servisa komercdarbinieki, viesu uzņemšanas organizatori un ceļojumu konsultanti.
1.kursā paredzēts apgūt sešas tēmas, kuras norādītas kursa saturā.
Līdzās stundu apmeklējumam kursā paredzēts audzēkņu patstāvīgais darbs ar interneta materiāliem un referāta izstrāde. Kursa noslēgumā paredzēta ieskaite par apgūtajām tēmām un izstrādātā referāta prezentācija.

Kursa mērķis.

1.Audzēkņu zināšanu paplašināšana un prasmju attīstīšana komercdarbības jautājumos;
2.Audzēkņu praktisko iemaņu veicināšana, strādājot ar normatīvajiem aktiem un veicot praktiskus uzdevumus;
3.Audzēkņu radošo spēju attīstīšana un prasme uzstāties;
4.Sekmēt audzēkņu gatavibu gūto zināšanu izmantošanai, strādājot savā izvēlētajā profesijā.

Kursa saturs.

1.Ievads komercdarbībā. Komercdarbības jēdziens, būtība. komercdarbības valstiska regulēšana. komerclikuma raksturojums.
2.Uzņēmējdarbības vide. Uzņēmējdarbības vides faktori, tās attīstība Latvijā. Mazie un vidējie uzņēmumi. Inovāciju būtība.
3.Komercdarbības formas. Individuālais komersants. Kapitālsabiedrības. Personālsabiedrības.
4.Uzņēmējdarbības sākšana un risks. Uzņēmumu dibināšana, reģistrēšana. Apdrošināšanas nozīme. Riska mazināšana.
5.Uzņēmuma dzīves cikls. Uzņēmuma attīstības fāzes. Uzņēmumu apvienošana, maksātnespēja, bankrots, likvidācija.
6.Uzņēmuma darbības plānošana. Plānu veidi. Biznesa plāna sastādīšanas priekšnoteikumi.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants