Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Uzturs', 1.
  • Konspekts 'Uzturs', 2.
  • Konspekts 'Uzturs', 3.
  • Konspekts 'Uzturs', 4.
  • Konspekts 'Uzturs', 5.
  • Konspekts 'Uzturs', 6.
  • Konspekts 'Uzturs', 7.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Pārtikas produkti satur    2
  Ogļhidrāti    2
  Tauki    3
  Olbaltumvielas    3
  Vitamīni    3
  Minerālsāļi    4
Darba fragmentsAizvērt

Pārtikas produkti satur.

1.Neorganiskas vielas (ūdens, sāļi)
2.Vitamīnus
3.Uzturvielas (tauki, olbaltumvielas, ogļhidrāti)
Ogļhidrāti.
Tos iedala:
1.vienkāršajos jeb monosaharīdos (CnH2nO)

Glikoze C6H12O6, fruktoze – vīnogu cukurs. Glikozes līmenis asinīs ir nemainīgs 3,3 – 5,5mmol/l. Lieko glikozi insulīns pārvērš par glikogēnu – dzīvnieku ciete.

2.saliktie ogļhidrāti
disaharīdi – veido 2 monosaharīdi (biešu cukurs jeb saharoze; piena cukurs jeb laktoze)
polisaharīdi – daudzi monosaharīdi (ciete; glikogēns jeb dzīvnieku ciete – dzīvnieku gaļa; celuloze)…

Autora komentārsAtvērt
Atlants