Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.10.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Ziepju burbuļa fizikālās īpašības', 1.
  • Referāts 'Ziepju burbuļa fizikālās īpašības', 2.
  • Referāts 'Ziepju burbuļa fizikālās īpašības', 3.
  • Referāts 'Ziepju burbuļa fizikālās īpašības', 4.
  • Referāts 'Ziepju burbuļa fizikālās īpašības', 5.
  • Referāts 'Ziepju burbuļa fizikālās īpašības', 6.
  • Referāts 'Ziepju burbuļa fizikālās īpašības', 7.
Darba fragmentsAizvērt

DARBA REZULTĀTI UN SECINĀJUMI
Pētījumu rezultātā mēs apstiprinājām hipotēzi un likumsakarību starp maisījumu spraiguma koeficientu un eksistēšanas laiku, diametru izmēriem.
Pēc šiem parametriem izcēlās tikai nopirktais maisījums „Oooh Duckie” ar vislielāko pielīdzinātu ūdenim spraiguma koeficientu, kas noteica vislielāko eksistēšanas laiku un vismazāko burbuļu diametru. Vislielākais spraiguma koeficients ir destilētam ūdenim, bet vismazākais ir ziepju ūdenim. Maisījums “Oooh Duckie” ieņem 2. vietu, bet maisījums ar glicerīnu 3. vietu (r =6,094%). Neskatoties uz to, ka maisījuma sastāvā ūdens daudzums attiecībā ir vislielākais, bet galvenās ziepju burbuļu maisījumu sastāvdaļas ir virsmas aktīvās vielas, kas samazina virsmas spraigumu.
Jo lielāks ir maisījumu virsmas spraigums, jo mazāka ir iespēja burbuļa apvalkam iztiepties, kas neļauj izpūst burbuļus ar lielu diametru.

Autora komentārsAtvērt
Atlants