-
Viesmīlība Grieķijā
Referāts13 Tūrisms, viesmīlība, Uzņēmējdarbība, Vēsture, kultūra
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 3 | |
1. | Vispārīgā informācija | 5 |
2. | Grieķu virtuve | 6 |
3. | Ēšanas un dzeršanas etiķete | 8 |
3.1. | Uzvedība pie galda | 8 |
3.2. | Viesu izvietojums pie galda | 9 |
3.3. | Galda piederumu lietošana | 9 |
3.4. | Mājās, restorānā vai darbā | 9 |
4. | Pieklājības normas | 10 |
4.1. | Vēlamas/ nevēlamas sarunu tēmas | 10 |
4.2. | Žesti, sejas izteiksme un acu kontakts | 11 |
6. | Apmešanās vietas | 13 |
Izmantotā literatūra | 17 |
Grieķija ir viena no tūristu apmeklētākajām vietām, tūristus tā piesaista ar ļoti saulaino laiku, jo lietus karstajā periodā ir reta parādība, ar jūru, interesantiem ēdieniem un cilvēkiem. Grieķijā ir ļoti daudz salu, bet tikai daļa no tām ir apdzīvotas. Grieķiju ieskauj ļoti daudz jūru, tāpēc, lai kur dotos atpūsties, sauļošanās pie jūras būs neizbēgama izklaide.
Grieķu kultūras īpatnības ir interesantas, piemēram, ja citās Eiropas valstīts vārdi „jā” un „nē” nozīmē piekrišanu vai otrādāk, tad Grieķijā tas ir apgrieztā veidā: noliegums ir „ja” un piekrišana ir „ne”.
Grieķu virtuve ir bagātīga un interesanta, jo ēdienos tiek izmantotas interesantas sastāvdaļas. Latvijā viens no pazīstamākajiem un garšīgākajiem ēdieniem ir Grieķu salāti, kas Grieķijā ir viens no iecienītākajiem ēdieniem. …
Vidusjūras virtuves pamatā ir maize un olīvas. Pazīstamāko grieķu ēdienu pamatā ir zemnieku ēdieni, piemēram, tzatsiki (skatīt Pielikumā) – kazas piena jogurts, samaisīts ar svaigi grieztiem gurķiem un ķiplokiem. Slavenais fetas siers, ko ēd ar olīvām un salātiem, arī tas tiek gatavots no kazas piena. Populārs ēdiens ir arī dolmades (skatīt Pielikumā) – rīsi, ietīti vīnogulāju lapā ar olīveļļu un mazliet etiķa. Tā kā Grieķija ir salu zeme, kuru aptver siltas un zilas jūras, tās virtuvi nevar iedomāties bez grilētām zivīm, protams, arī marinēta astoņkāja, kas garšo labāk nekā izskatās. Viens no galvenajiem ēdieniem ir aita – malta vai uz iesmiem cepta gaļa, ko piedāvā kopā ar maizi. Populārs ir mousaka (skatīt Pielikumā), kas ir baklažānu, maltas jēra gaļas un kartupeļu kārtojums. Pie galvenajiem ēdieniem var lietot grieķu vīnus, tāpat arī jebkuru citu baltvīnu. Desertā ir augļi, vīģes, turku grieķu stila cepumi ar pistācijām, bieza un stipra kafija.