Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.01.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
  • Referāts 'Globalizācija', 1.
  • Referāts 'Globalizācija', 2.
  • Referāts 'Globalizācija', 3.
  • Referāts 'Globalizācija', 4.
  • Referāts 'Globalizācija', 5.
  • Referāts 'Globalizācija', 6.
  • Referāts 'Globalizācija', 7.
  • Referāts 'Globalizācija', 8.
  • Referāts 'Globalizācija', 9.
  • Referāts 'Globalizācija', 10.
  • Referāts 'Globalizācija', 11.
  • Referāts 'Globalizācija', 12.
  • Referāts 'Globalizācija', 13.
  • Referāts 'Globalizācija', 14.
  • Referāts 'Globalizācija', 15.
  • Referāts 'Globalizācija', 16.
  • Referāts 'Globalizācija', 17.
  • Referāts 'Globalizācija', 18.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  GLOBALIZĀCIJAS VĒSTURE    4
1.1.  Garšvielu pirmsākumi    5
1.2.  Kā radās tēja un kafija    5
2.  GLOBALIZĀCIJAS PRIEKŠROCĪBAS    7
3.  NEIZBĒGAMIE TRŪKUMI, KO VEIDO GLOBALIZĀCIJA    10
3.1.  Garšvielu pirmsākumi    11
3.2.  Garšvielu pirmsākumi    12
  NOBEIGUMS    14
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    15
  PIELIKUMI    16
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Mūsdienās pārtikas industrija ir sfēra, kurā globalizācija pēdas ir īpaši jūtamas, sākot ar tādiem labi zināmiem ātrās ēdināšanas produktiem kā hamburgeri, hot-dogi, čipsi, kebabi, un frī kartupeļi līdz pat Tālo Austrumu virtuvei, kas jo īpaši iecienīta kļuvusi tieši pēdējo gadu laikā. Tomēr mūsu organisms vislabāk funkcionē ar tādu pārtiku, ar kādu cilvēce ir attīstījusies evolūcijas gaitā. Vispiemērotākie mūsu gremošanas sistēmai ir produkti, ko lietojušu mūsu senči, un tieši šos produktus mūsu organisms ik pa brīdim pieprasa un vēlas saņemt.
Tas ir dabiski un likumsakarīgi, ka katrā reģionā ir tradicionālie produkti, kas pateicoties atbilstošam klimatam un videi izaug un nobriest vislabākajā kvalitātē, un uzkrāj maksimālo enerģiju un uzturvielas. Latvijā audzēti produkti ir vismazāk piesārņoti, tādēļ, izvēloties tos, mēs būsim tikai ieguvēji.
Cilvēku un konkrēto vidi, kurā viņš dzīvo, saista daudzi pavedieni. Arī Latvijā ir dabai un klimata apstākļiem pielāgojušies un atbilstoši augļi un dārzeņi - āboli, plūmes, ķirši, kartupeļi, burkāni, bietes, rāceņi, sīpoli, kāposti un citi. Bet nozīmīgākie graudaugi ir rudzi, kvieši, mieži un auzas, turklāt rudzi ir izturīgi par citām graudu kultūrām un labāk pielāgojušies mūsu klimatam. Ņemot vērā, ka katra tauta gadsimtiem ilgi ir pielāgojusies tiem apstākļiem, kuros tā aug, arī mūsu organisms un gremošanas sistēma ir pielāgojusies tiem pārtikas produktiem, kuri Latvijā auguši gadsimtiem ilgi.

Autora komentārsAtvērt
Atlants