Vērtējums:
Publicēts: 17.01.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2021. - 2025. g.
  • Konspekts 'Gremošana', 1.
  • Konspekts 'Gremošana', 2.
  • Konspekts 'Gremošana', 3.
  • Konspekts 'Gremošana', 4.
  • Konspekts 'Gremošana', 5.
  • Konspekts 'Gremošana', 6.
  • Konspekts 'Gremošana', 7.
  • Konspekts 'Gremošana', 8.
  • Konspekts 'Gremošana', 9.
  • Konspekts 'Gremošana', 10.
  • Konspekts 'Gremošana', 11.
Darba fragmentsAizvērt

Gremošana
1.Gremošanas fizioloģiskie procesi gremošanas kanālā:
Gremošana ir apēstā uztura fizikāla un ķīmiska pārveidošana.
 Uztura sastāvdaļas, nozīme:
Gremošanas sulu sastāvā ir ne vien fermentiem, bet ir arī citas vielas, kas uzbriedina uzturvielas, šķīdina tās vai kādā citā veidā rada optimālus apstākļus fermentu darbībai.
Ogļhidrāti un tauki - vielmaiņā sadalās (ūdens izsvīst caur ādu) olbaltumvielā iekšā ir slāpeklis.
Uztura sastāvdaļas:
• 8l gremošanas sulas
• 98% ūdens
• Olbaltumvielas
• Organiskās vielas
Uzturvielas:
• Olbaltumvielas
• Ogļhidrāti
• Tauki
• Vitamīni
• Ūdens…

Atlants