Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Cukurs', 1.
  • Referāts 'Cukurs', 2.
  • Referāts 'Cukurs', 3.
  • Referāts 'Cukurs', 4.
  • Referāts 'Cukurs', 5.
  • Referāts 'Cukurs', 6.
Darba fragmentsAizvērt

Cukura iegūšanas vēsture sākusies senajā Indijā. Latvijā pirmā cukurfabrika tika uzcelta1926. gadā Jelgavā, pēc tam 1932. gadā-Krustpilī, bet jau 1933. gadā arī Liepājā. Statistika liecina, ka gadā viens iedzīvotājs vidēji patērē 30 k cukura.
Pirmo reizi cukurs nonāca Eiropā pēc Krusta kariem caur Kipru un Venēciju. Līdz tam Eiropā galvenokārt kā saldinātājs tika lietots medus. Mūsdienās cukuru galvenokārt iegūst no cukurbietēm un cukurniedrēm.
Cukurs ir trīs ogļhidrātu produkts, tas satur 99,8 %, saharozi (C12H22O11), un nedaudz minerālvielas un organiskās vielas.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants