Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.11.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
  • Konspekts 'Nitrātjonu un nitrītjonu satura noteikšana dārzeņos', 1.
  • Konspekts 'Nitrātjonu un nitrītjonu satura noteikšana dārzeņos', 2.
  • Konspekts 'Nitrātjonu un nitrītjonu satura noteikšana dārzeņos', 3.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi:
Nitrātu saturs analizētajā kartupelī ir apmierinošs. Piemēram, vienas maltītes laikā apēdot 200 g kartupeļu, tiks uzņemti tikai 1,35 mg nitrātu. Nitrīti savukārt dārzenī nav konstatēti.
Pēc iegūtiem rezultātiem, var droši sacīt, ka šos kartupeļus ir droši lietot uzturā, neievērojot īpašas piesardzības metodes (piemēram, tos mizot vai mērcē ūdenī).
Nitrātu satura rezultātu varēja ietekmēt tas, ka kartupelis tika rīvēts ar visu mizu, kur nitrātu koncentrācija ir lielāka. Ja nitrātu daudzums būtu par daudz, kartupeļus vajadzētu nomizot pirms gatavošanas (kā jau parasti arī tas tiek darīts).

Autora komentārsAtvērt
Atlants