Vērtējums:
Publicēts: 23.04.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Kazkopība', 1.
  • Referāts 'Kazkopība', 2.
  • Referāts 'Kazkopība', 3.
  • Referāts 'Kazkopība', 4.
  • Referāts 'Kazkopība', 5.
  • Referāts 'Kazkopība', 6.
  • Referāts 'Kazkopība', 7.
  • Referāts 'Kazkopība', 8.
  • Referāts 'Kazkopība', 9.
  • Referāts 'Kazkopība', 10.
  • Referāts 'Kazkopība', 11.
  • Referāts 'Kazkopība', 12.
  • Referāts 'Kazkopība', 13.
  • Referāts 'Kazkopība', 14.
  • Referāts 'Kazkopība', 15.
  • Referāts 'Kazkopība', 16.
  • Referāts 'Kazkopība', 17.
  • Referāts 'Kazkopība', 18.
  • Referāts 'Kazkopība', 19.
  • Referāts 'Kazkopība', 20.
  • Referāts 'Kazkopība', 21.
  • Referāts 'Kazkopība', 22.
  • Referāts 'Kazkopība', 23.
  • Referāts 'Kazkopība', 24.
  • Referāts 'Kazkopība', 25.
  • Referāts 'Kazkopība', 26.
  • Referāts 'Kazkopība', 27.
  • Referāts 'Kazkopība', 28.
  • Referāts 'Kazkopība', 29.
  • Referāts 'Kazkopība', 30.
  • Referāts 'Kazkopība', 31.
  • Referāts 'Kazkopība', 32.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Kazu šķirņu klasifikācija    5
2.  Kazu šķirnes    5
2.1.  Latvijas vietējās kazas    5
2.2.  Krievijas tolās kazas    6
2.3.  Gorkijas kazas    6
2.4.  Zānes kazas    6
2.5.  Togenburgas kazas    7
2.6.  Tīringas kazas    7
2.7.  Vācu baltās dižciltīgās kazas    8
3.  Kazu ēdināšana    8
4.  Kazu turēšana un kopšana    9
  Praktiskā daļa    10
5.  Kazkopības produkcija    10
5.1.  Piens    10
5.2.  Sviests    11
5.3.  Siers    11
5.4.  Kefīrs    12
5.5.  Gaļa un tauki    12
5.6.  Vilna    12
5.7.  Ādas    13
6.  Patērētāju viedoklis par kazkopības produktu izmantošanu uzturā    13
6.1.  Patērētāju informētība par kazkopības produkciju    14
6.2.  Informētība par dažādiem kazkopības produktiem    14
6.3.  Uzturā biežāk lietotie kazkopības produkti    15
6.4.  Vēlme nogaršot kazas pienu    15
6.5.  Vēlme nogaršot kazas sieru    16
6.6.  Informācija par piena ārstniecisko nozīmi    16
6.7.  Faktori, kas veicināja nogaršot kazkopības produkciju    17
  Secinājumi    18
  Izmantotā literatūra    19
  Anotācija    20
  Annotation    21
  Pielikums    22
Darba fragmentsAizvērt

Kazkopība ir viena no senākajām lopkopības nozarēm pasaulē. No visiem cilvēka mājai un sētai pieradinātajiem dzīvniekiem pašas saprātīgākās, apķērīgākās un sabiedriskākās ir kazas. Tās ir pieticīgas, tīrīgas, gudras un praktiskas. Kazu turēšanas vienkāršība un pieejamība dara to populāru arī šodien mūsu valstī. Cilvēki, kam ir alerģija pret govs pienu, var lietot kazas pienu bez jebkādām alerģiskām sekām.
Kazkopība ir lopkopības nozare, kuras uzdevums ir lopkopības produkcijas piedāvājuma dažādošana. Nozares galvenais piedāvājums ir kazas piens un gaļa.
Kaza ir inteliģents dzīvnieks ar stipri izteiktu hierarhiju ganāmpulkā. Īpašā rakstura iezīme ir tā, ka kazas ir samērā ļoti spītīgas.
Tēmu izvēlējos, jo mani vecāki nodarbojas ar kazu audzēšanu. Z/S Krasti ganāmpulkā ir apmēram 90 kazas. No kazkopības produkcijas Z/S Krasti piedāvā pienu. Saimniecība nodarbojas ar bioloģisko lauksaimniecību, kas mūsdienās ir perspektīva nozare. Šajā saimniecībā tiek audzētas Latvijas vietējās (LVK) un Zānes šķirnes kazas (ZK). Saimniecība ar kazkopību sāka nodarboties 2001.gadā.…

Atlants