Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.03.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Kādā ūdens temperatūrā sāls izšķīst visātrāk', 1.
  • Prezentācija 'Kādā ūdens temperatūrā sāls izšķīst visātrāk', 2.
  • Prezentācija 'Kādā ūdens temperatūrā sāls izšķīst visātrāk', 3.
  • Prezentācija 'Kādā ūdens temperatūrā sāls izšķīst visātrāk', 4.
  • Prezentācija 'Kādā ūdens temperatūrā sāls izšķīst visātrāk', 5.
  • Prezentācija 'Kādā ūdens temperatūrā sāls izšķīst visātrāk', 6.
  • Prezentācija 'Kādā ūdens temperatūrā sāls izšķīst visātrāk', 7.
  • Prezentācija 'Kādā ūdens temperatūrā sāls izšķīst visātrāk', 8.
  • Prezentācija 'Kādā ūdens temperatūrā sāls izšķīst visātrāk', 9.
  • Prezentācija 'Kādā ūdens temperatūrā sāls izšķīst visātrāk', 10.
  • Prezentācija 'Kādā ūdens temperatūrā sāls izšķīst visātrāk', 11.
  • Prezentācija 'Kādā ūdens temperatūrā sāls izšķīst visātrāk', 12.
  • Prezentācija 'Kādā ūdens temperatūrā sāls izšķīst visātrāk', 13.
Darba fragmentsAizvērt

Darba gaita:
Sagatavot 3 stikla glāzes.
Sagatavot karoti un sāli (rupjo).
¾ pirmās glāzes piepildīt ar (00C) ūdens.
¾ otrās glāzes piepildīt ar (500C) ūdens.
¾ trešās glāzes piepildīt ar (1000C) ūdens.

Katrā glāzē iebērt karoti ar sāli (rupjo).
Katras glāzes šķīdumu samaisīt.
Glāzes ar šķidrumiem atstāt miera stāvoklī 6h, istabas temperatūrā (210C).
Piefiksēt novērojumus, reģistrēt datus un veikt datu apstrādi-secinājumus.

Secinājumi
Izteiktā hipotēze apstiprinājās pilnībā. Manas aizdomas par nogulšņu rašanos šķīdumos, kuros temperatūra bija <1000C-apstiprinājās, taču šķidrumā, kurš bija sasniedzis vārīšanas temperatūru, nogulsnes nebija novērojamas.

Autora komentārsAtvērt
Atlants