Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 1.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 2.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 3.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 4.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 5.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 6.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 7.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 8.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 9.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 10.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 11.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 12.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 13.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 14.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 15.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 16.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 17.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 18.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 19.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 20.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 21.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 22.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 23.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 24.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 25.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 26.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 27.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 28.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 29.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 30.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 31.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 32.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 33.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 34.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 35.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 36.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 37.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 38.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 39.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 40.
  • Referāts 'Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu', 41.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Literatūras apskats    3
1.1.  Konservantu vispārīgs raksturojums    3
1.1.1.  Iedarbība uz mikroorganismiem    3
1.1.2.  Konservantu iedarbības spektrs    4
1.1.3.  Konservantu maisījumu lietošana    4
1.1.4.  Pārtikas produkta ietekme uz konservanta darbību    5
1.1.5.  Vispārīgi konservantu novērtēšanas kritēriji    6
1.2.  Benzoskābe un tās sāļi – benzoāti (E210 - E213)    8
1.2.1.  Nātrija benzoāts    9
1.2.2.  Nātrija benzoāta kaitīgums    9
2.  Pētījuma rezultātu analīze    11
  Secinājumi un ieteikumi    16
  Izmantotā literatūra    18
  Pielikums    19
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējā laikā tiek novērots, ka vairākums cilvēku ar vien vairāk pievērš uzmanību pārtikas produktiem , ko tie lieto ikdienā. Viņi sāk pievērst lielāku uzmanību veselīgam uzturam. Tādēļ darba autores vēlējās uzzināt ko vairāk par pārtikas produktu ķīmisko saturu, cik tas ir nozīmīgs un vai visi pārtikas produkti ir tik ļoti nekaitīgi un veselīgi mūsu organismam. Ir dažādi konservanti, kas ir nepieciešami pārtikas produktu ilgstošākai uzglabāšanai, bet daļai no tiem ir kaitīgas sekas. Darba autores izvēlējās konkrētāk izpētīt Nātrija benzoāta (ķīmiskais simbols starptautisko E numuru secībā – E211) ietekmi uz cilvēka organismu. Projekta tēma tika sašaurināta un izvēlējās pētīt tikai nātrija benzoātu dzērienos, jo tos jaunieši uzturā lieto ļoti bieži.

Darba mērķis : izpētīt „E” vielas – konkrētāk nātrija benzoātu, tā ietekmi uz cilvēka organismu un jauniešu zināšanas par to.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants