Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.04.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Svinīgā mielasta etiķete', 1.
  • Referāts 'Svinīgā mielasta etiķete', 2.
  • Referāts 'Svinīgā mielasta etiķete', 3.
  • Referāts 'Svinīgā mielasta etiķete', 4.
  • Referāts 'Svinīgā mielasta etiķete', 5.
  • Referāts 'Svinīgā mielasta etiķete', 6.
Darba fragmentsAizvērt

Lai sasēdinātu viesus pie galda, nepieciešamas gan etiķetes zināšanas, gan veselais saprāts. Ja runa ir par oficiālu mielastu, arī dalībnieku izvietojums pie galda ir oficiāls vai atkarīgs no tā , kādu sabiedrisko stāvokli cilvēks ieņem. Tik pat svarīgas ir zināšanas par pareizu galda piederumu izmantošanu, galda klāšanu, ēdiena pasniegšanu un rotājumiem, kas vairo svinīgo noskaņu.

Ēdamgalds var būt taisnstūris, kvadrātveida, apaļš, ovāls vai arī lielos pasākumos „ķemmes” formā. Katrā gadījumā tam jābūt pietiekami augstam, lai pie tā varētu ieturēt maltīti. Pie galda novietotajiem krēsliem vajadzētu būt vienāda augstuma, bet, ja gadās nodrošināties ar dažādiem sēdekļiem, zemie tiek novietoti galda vienā galā, augstie- otrā galā. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants