Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Fermenti', 1.
  • Konspekts 'Fermenti', 2.
Darba fragmentsAizvērt

F-fermenti S – substrāti AS – aminoskābes
1.Fermenti – organismā notiekošo ķīmisko reakciju katalizatori. Enzīmi, visās org.šunās, asinīs, limfā. Katalizē uzturvielu šķelšanos, organismu vielu sintēzi u.c
2.Iedalījums pēc uzbūves –
1) fermenti proteīni sastāv tikai no aminoskābēm
2) Fermenti proteīdi sastāv tikai no akofermenta (obv daļas) un kofantora
3.Fermentu darībās īpatnības/specifiskums
1) Grupu specifiskums, ferments darbojas uz konkrētu saiti
P.pepsīns un tripsīns šķeļ peptīdsaiti obv neatkarīgi no AS sastāva
2) Absolūtais jeb substrāt specifiskums, F darbojas uz konkr.AS
4..Kā PH ietekmē F aktivitāti Katram F noteikts vides PH intervāls, kurā tā aktivitāte ir vislielākā. Ja vides pH atrodas ārpus šī intervāla, F aktīvajā centrā mainās lādēto grupu izvietojums, tiek sarautas ūdeņraža saites un veidojas jaunas. Līdz ar to F. Aktivitāte samazinās vai zūd.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants