Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 21 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 1.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 2.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 3.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 4.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 5.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 6.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 7.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 8.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 9.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 10.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 11.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 12.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 13.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 14.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 15.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 16.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 17.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 18.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 19.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 20.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 21.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 22.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 23.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 24.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 25.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 26.
  • Prezentācija 'Akvakultūras', 27.
Darba fragmentsAizvērt

Pēc definīcijas no ES Komisijas Regulas Nr.788/96 (22.04.1996.):
“akvakultūra“
ir ūdenī mītošu organismu, ieskaitot zivis, moluskus, vēžveidīgos un ūdensaugus, audzēšana

Akvakultūru vēsture (1)
Akvakultūra ir aizsākusies antīkos laikos un vienlaicīgi attīstījusies vairākās kultūrās.

Austeru kultivēšana ir zināma kā pirmā akvakultūras forma, kas ir nostiprinājusies, turpinājusies un pilnveidojusies līdz pat mūsdienām.

Ķīnā, periodos, kad upēs ūdens līmenis pēc plūdiem pazeminājās, dažas zivju sugas, piem., karpas, tika turētas mākslīgos ezeros.

Sākotnēji zivju kultivēšana bija pilnveidojusies tikai ar saldūdens zivīm. Savukārt 20.gs, radot un attīstot jaunus tehniskos paņēmienus, veiksmīgi tika audzētas arī sālsūdens sugu zivis.

430 sugas, t.i., 97% no ūdens sugām, kopš 20.gs sākuma ir izmantotas kā akvakultūru sugas, no kurām apmēram 106 ir padarītas par tādām pēdējās desmitgadēs.

Autora komentārsAtvērt
Atlants