Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 3 | |
1. | Teorētiskā daļa | 4 |
1.1. | Vitamīni, to raksturojums | 4 |
1.2. | Askorbīnskābe (C vitamīns) | 7 |
1.3. | Augļi, to raksturojums | 11 |
2. | Pētnieciskā daļa | 17 |
2.1. | C vitamīna noteikšanas metodes | 17 |
2.1.1. | Joda metode askorbīnskābes noteikšanai | 17 |
2.1.2. | Tilmasna metode askorbīnskābes noteikšanai | 18 |
2.2. | Eksperimentālā daļa | 19 |
Secinājumi | 24 | |
Izmantotā literatūra | 26 |
Secinājumi
• C vitamīnam ir svarīga nozīme organisma funkcionēšanā, un tā trūkums var izraisīt dažādas saslimšanas,
• C vitamīns īpaši ir nepieciešams ziemā, ka mūsu organisms ātrāk novājinās, un aukstā laika dēļ slimošana ar saaukstēšanās un gripu ir biežāka,
• C vitamīns vairāk ir citrusaugļos, tāpēc citrusaugļi būtu ieteicamāki,
• Jo lielāks ir pH daudzums auglī, jo skābāka sula, tāpēc arī auglī ir vairāk askorbīnskābes
• Salīdzinot literatūras informāciju un eksperimentā iegūtos rezultātus tie sakrita, citrusaugļos ir visvairāk C vitamīna, bet visvairāk tas ir citronos,
• Pēc eksperimentā iegūtajiem datiem var secināt, ka mana hipotēze apstiprinājās.
…
Pētnieciskais darbs par C vitamīna noteikšanu augļos. Darbs sastāv: teorētiskā daļa un praktiskā daļa SATURS Ievads 1. Teorētiskā daļa 1.1. Vitamīni, to raksturojums 1.2. Askorbīnskābe (C vitamīns) 1.3. Augļi, to raksturojums 2. Pētnieciskā daļa 2.1. C vitamīna noteikšanas metodes 2.1.1. Joda metode askorbīnskābes noteikšanai 2.1.2. Tilmasna metode askorbīnskābes noteikšanai 2.2. Eksperimentālā daļa Secinājumi Izmantotā literatūra