Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Ķīniešu tautas nacionālā virtuve', 1.
  • Referāts 'Ķīniešu tautas nacionālā virtuve', 2.
  • Referāts 'Ķīniešu tautas nacionālā virtuve', 3.
  • Referāts 'Ķīniešu tautas nacionālā virtuve', 4.
  • Referāts 'Ķīniešu tautas nacionālā virtuve', 5.
  • Referāts 'Ķīniešu tautas nacionālā virtuve', 6.
  • Referāts 'Ķīniešu tautas nacionālā virtuve', 7.
  • Referāts 'Ķīniešu tautas nacionālā virtuve', 8.
  • Referāts 'Ķīniešu tautas nacionālā virtuve', 9.
  • Referāts 'Ķīniešu tautas nacionālā virtuve', 10.
  • Referāts 'Ķīniešu tautas nacionālā virtuve', 11.
  • Referāts 'Ķīniešu tautas nacionālā virtuve', 12.
  • Referāts 'Ķīniešu tautas nacionālā virtuve', 13.
  • Referāts 'Ķīniešu tautas nacionālā virtuve', 14.
  • Referāts 'Ķīniešu tautas nacionālā virtuve', 15.
  • Referāts 'Ķīniešu tautas nacionālā virtuve', 16.
  • Referāts 'Ķīniešu tautas nacionālā virtuve', 17.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Ķīniešu tautas nacionālā virtuve    4
1.1.  Valsts apraksts    4
1.2.  Uztura tradīcijas    5
1.3.  Raksturīgāko ēdienu un dzērienu raksturojums    8
1.4.  Ēdienkartes piedāvājums    9
1.5.  Tehnoloģiskās kartes    10
  Secinājumi    12
  Izmantotās literatūras avotu saraksts    13
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
• Ļoti sarīgs uzturs, cenšas ēst pēc iespējas veselīgāk, jo katra maltīte tiek gatavota tikai no svaigiem produktiem, ejot uz tirgu, bieži vien zivis un gaļa ir dzīvi, lai pircējs būtu drošs par preces svaigumu
• Ēdienu gatavo, ņemot vērā iņ un jan filozofiju, visam ir jābūt līdzsvarā, līdz ar to , ēdienu nevar pagatavot no produktiem, kas ir pieejami, bet gan jāizvērtē arī, vai katrai garšai, katram pārtikas produktam ir pretstats
• Ķīniešu tradicionālie ēdieni ir ļoti daudz, jo šī valsts ir ar daudzveidīgiem laikapstākļiem, reljefiem, līdz ar to , vienā Ķīnas daļā zeme ir augligāka, citā mazāk auglīga, tādēļ ēdienu izēle ir ļoti liela un pat ļoti atšķirīga
• Ēdieni ir salīdzinoši vienkārši, taču tas ir tādēļ, ka ne tik senā pagātnē šī valsts cieta badu, līdz ar to, cenšas gatavot ekonomiski, pēc iespējas vienkāršāk
• Lauku teritorija ir daudz apdzīvotāka par pilsētu, iedzīvotāji audzē paši savu labību, dārzeņus , augļus
• Ķīnai noteikti ir viena no savdabīgākajām virtuvēm, jo šajā valstī ēd ar koka irbulīšiem, nevis ar dakšu un nazi ( ēst ar šādiem galda piederumiem viņiem liekas brutāli), mājās nav ledusskapis, jo ēd tikai svaigu ēdienu, gatavošana uz uguns notiek ļoti ātri, kā arī tiem ir intresanti tējas rituāli
• Ēdiens dažos reģionos ir arī tieši saistīts ar reliģiju, līdz ar to, ne visi ķīnieši ir gaļēdāji

Autora komentārsAtvērt
Atlants